Китайски клуб от местната Суперлига е отправил умопомрачителна оферта към "Реал" (Мадрид) и Кристиано Роналдо, призна неговият мениджър Жорже Мендеш пред "Скай Спортс Италия".

По думите на агента отборът, който той не назовава, бил готов да брои 100 милиона евро годишна заплата на Кристиано. И 300 млн. евро на "Реал" - на толкова възлиза освобождаващата клауза в новия договор на 4-кратния носител на "Златната топка". 

Седмичната заплата на футболиста би била 1,9 млн. евро, а в момента той получава скромните 425 000 в Мадрид.

"Кристиано моментално отхвърли офертата - каза Мендеш. - Има и по-важни неща от парите. "Реал" е неговият живот."

Само дни по-рано Карлос Тевес премина от аржентинския "Бока Хуниорс" в "Шанхай Шенхуа" и стана играчът с най-висока заплата в света, като отвя Роналдо, Лео Меси, Неймар, Пол Погба и т.н. Нападателят ще получава 717 хиляди евро на седмица или 37 млн. на година. 

В последните седмици и месеци китайците шашнаха света с парите, които изсипват във футбола. Другият голям клуб от Шанхай привлече бразилците Оскар и Хълк за пари, които ги изстреляха в топ 10 на най-високите заплати в света. Грациано Пеле пък подписа с "Шандонг". 

Клубовете в Поднебесната империя се подпомагат от държавата и не жалят средства за бази, стадиони, имена в треньорската професия и звезди.