Кметът на врачанското село Хайредин е блъснал и убил с колата си възрастна жена. Инцидентът е станал на 30-и декември между селата Крива бара и Бутан. Това съобщи Нова тв.

Според показанията на Тодор Алексиев Тодоров 69-годишната жена изскочила внезапно на пътя и той не е успял да реагира. По случая е образувано досъдебно производство.

На 1 януари от община Хайредин разпространиха официално изявление на Тодор Алексиев във връзка с инцидента:

„Пътувайки към Хайредин, между Крива Бара и Бутан ненадейно на пътя в тъмното пред колата ми излезе жена. Нямах време и възможност за реакция и лошото стана. Незабавно позвъних на тел.112, на началника на РУП-Козлодуй и съобщих за случилото се, изчаках на мястото на произшествието. Съдействах на органите на реда. Не съм употребявал алкохол и не съм карал с превишена скорост, каквато не е и възможна поради състоянието на пътя.

Кметът добавя, че не се е скрил и няма да опитва да се крие. Това е трагедия както за семейството на жената, така и за мен и моето семейство. Съжалявам и поднасям искрените си съболезнования на близките на починалата, казва Алексиев (на 46 г.).

Той е втори мандат кмет на Хайредин, като за последно бе избран през 2015 г., след като бе издигнат от местната коалиция "Промяна и прогрес за община Хайредин".