Доналд Тръмп, който ще положи клетва като президент на САЩ на 20 януари, отново привлече вниманието с любопитно изказване.

Според бизнесмена-политик, на новата му длъжност дигиталните комуникации не са най-добрият вариант.

"Знаете ли, ако имате нещо важно, напишете го и го пратете по куриер, като едно време. Защото ще ви кажа това: няма безопасен компютър", заяви той на репортери на новогодишно парти във Флорида, съобщи "Асошийтед прес".

Специалисти в десетки американски правителствени агенции си отдъхнаха - край на сложно криптираните съобщения, куриери ще тичат из Белия дом.

Репликата на Тръмп предизвика безброй подигравки в социалните мрежи. Но тя не е случайна - избраният за президент е демонстрирал многократно, че нито има особени познания в употребата на компютри, нито ги харесва особено. В последните дни на миналата година той обясни на "Ройтерс", че компютрите са "усложнили живота ни много".

"Цялата ера на компютрите направи така, че никой не знае точно какво се случва", добавил Тръмп.

Социалната мрежа Twitter обаче явно не е засегната от тази криза на компютрите, тъй като тя е любима платформа, през която Тръмп се изказва. И както увериха негови съветници, ще бъде ползвана активно и когато встъпи в длъжност.