В новогодишната нощ 21-годишен мъж на име Даниел бе намушкан и умря от раните си пред заведение за бързо хранене в североизточния град Елк в Полша. Нападението стана пред ресторант за дюнер кебап и това предизвика десетки младежи от града, които нападнаха заведението. Градските власти поискаха полицейски подкрепления, които се наложи да охраняват този и други дюнери в града, предаде Полското национално радио.

Днес прокуратурата в Елк поиска постоянен арест за тунизиец, който ще бъде обвинен в убийството на поляка. 26-годишният имигрант е работил като готвач в ресторанта.

Местните медии предават, че всичко започнало, когато 21-годишният поляк запалил фойерверк вътре в ресторанта. Това предизвикало разправия, която преминала в сбиване на тротоара пред ресторанта.

Говорител на прокуратурата съобщи, че жертвата е взел две бутилки с напитки от заведението и си тръгнал без да ги плати. След това собственикът го подгонил. В последвалото меле единият тунизиец наръгал смъртоносно поляка. Убитият е бил обвиняван преди за заплахи и грабежи.

Инцидентът провокира нападение срещу ресторанта, който бе разбит от гневна тълпа. Младежи хвърляли бутилки и камъни по полицаите, които се опитвали да поддържат реда.

Няколко организации призовават в социалните мрежи за бойкот на всички дюнери в Полша.