Шокиращите футболни новини от Китай продължават. Италианският вестник "Гадзета дело Спорт" написа, че местният клуб "Шанхай SIPG" е предложил 150 милиона евро на "Борусия" (Дортмунд) за Пиер-Емерик Обамеянг.

Ако се стигне до такава сделка, тя ще е рекорден трансфер. №1 в момента е преминаването на Пол Погба от "Ювентус" в "Манчестър Юнайтед" за 105 милиона евро през миналото лято.

Парите за родения във Франция национал на Габон също биха били рекордни. Той може да получава по 800 000 евро на седмица, което прави повече от 41 млн. годишно. Най-много пари в момента прибира Карлос Тевес - по 717 000 евро в "Шанхай Шенхуа".

Буквално всеки ден излизат новини, че китайски клубове предлагат десетки милиони за футболисти от европейски грандове - като се почне от Кристиано Роналдо, та се стигне до имена, които не са чак толкова популярни.

27-годишният Обамеянг има договор до 2020 г. в Дортмунд. Говори се, че той е трансферна цел на "Реал" (Мадрид) и на английски грандове. Ако става въпрос за пари, европейците не могат да наддадат азиатците. Треньор на "Шанхай SIPG" е португалецът Андре-Вилаш Боаш, а звезди на тима са бразилците Хълк и Оскар, който бе привлечен наскоро.

За тях бяха платени съответно 56 и 68 милиона евро.