Интригата за шампионската титла на Англия се върна. "Тотнъм" удари лидера "Челси" с 2:0, така върна себе си и поне още 4 отбора в битката за №1.

Освен всичко друго "шпорите" не позволиха на "сините" да поставят рекорд по брой поредни победи в първенството. Те спряха на 13 успеха, колкото има и "Арсенал", а мечтата за 14-и остана нереализирана.

И двата гола бяха отбелязани от английския национал Деле Али. Първо в продължението на първото полувреме, а след това и в 55-ата минута, когато гостите надигаха глава за изравняване.

Първата ситуация в мача бе за "Челси", но Еден Азар не успя да открие резултата. Нататък действията на терена бяха равностойни, като и двата съперника застрашиха вратарите.

Така дойде попадението на Деле Али, което сериозно наклони везните в полза на "Тотнъм", още повече падна във важен момент. След почивката "Челси" започна много активно, но получи бърз втори гол - отново с глава.

До края не се случи почти нищо интересно. "Тотнъм" контролираше мача, можеше да вкара и трето попадение.

Така след 20 кръга, четири от които изиграни по Коледа и Нова година, "Челси" е лидер с 49 точки, "Ливърпул" има 44, "Тотнъм" - 42, колкото и "Манчестър Сити". "Арсенал" е пети с 41, а челната шесторка оформя "Манчестър Юнайтед" с 39.