Григор Димитров за четвърти път в кариерата си е на четвъртфинал в турнира в Бризбейн, Австралия. В ранните часове на 5 януари първата ни ракета мина през французина Никола Маю с 6:2, 6:4 за малко повече от час.

Следващият съперник на българина ще е доста неудобният Доминик Тийм (Австрия), успял да предолоее Сам Грот (Австралия) - 7:6(5), 6:3.

Срещу ветерана Маю хасковлията започна с пробив, а до края на първия сет, в който той бе повече от убедителен, записа още един брейк и даде само два сервис гейма на съперника си - 6:2.

Вторият сет вървеше равностойно до 3:3, когато Димитров проби Маю. Последва размяна на подавания. При 5:4 Григор сервираше за мача, но за първи път от началото на срещата демонстрира колебания при сервиса си и французинът дръпна с 40:0. Тук Гришо показа здрави нерви, устоя и обърна нещата в своя полза - 6:4 и нов успех с 2:0.

Срещу Маю отлично работеше първият сервис на Димитров, който успя да защити точките си в турнира от миналата година. Тогава, както и през 2015-а, той бе спиран от Роджър Федерер, но швейцарецът този път предпочете друга надпревара за старта на годината.

Тийм и Григор са се изправяли един срещу само веднъж - в Акапулко през миналата година, когато победата бе за австриеца, а фазата отново бе четвъртфинал. Мачът ще е в петък, а началният час предстои да бъде обявен.