Усложненията в критична ситуация по пътищата идват не само от времето, но и от поведението на водачи, които не спазват изискванията за безопасно движение в зимните условия.

Това заяви днес пред Нова тв вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова.

"Осигурили сме условия за реакция в очакваните трудни метеорологични условия. Постове на КАТ и заграждения ще затварят пътищата, които ще трябва да се почистват", обясни тя.

Според нея е престъпно поведение е да караш със 120-130 километра в час в града. Така Бъчварова коментира вчерашните тежки катастрофи на Околовръстното шосе край София. В резултат две жени са с опасност за живота. Най-вероятно става дума за нелегална автогонка.

"Има камера в района и точната скорост, с която са се движили двете коли, които са причинили тежките катастрофи там, ще се установи", каза Бъчварова.

Министърът увери, че българските власти нямат информация за преминаване на наша територия на лица, свързани с атентата в Истанбул. Въпреки това се извършва пълна проверка на влизащите от Турция.

Вчера властите в югоизточната ни съседка блокираха пътищата от Лозенград (Къркларели) за ГКПП Дерекьой-Малко Търново от опасения, че терористът може да се опита да премине в България. Екип на Нова тв съобщи, че е бил спиран на три пункта, издигнати в този участък.