Не много след деня на отварянето на кутиите с подаръци на Острова (26 декември), лондонският "Арсенал" получи изумителен дар от спонсора си "Флай Емиратс" - най-големият пътнически самолет в света, "Еърбъс А380". Клубът се похвали днес със снимки в инстаграм.

Такъв аероплан на "Луфтханза" кацна на столичното летище на 16 октомври и престоя няколко часа в България. Това се превърна в събитие.

"Артилеристите" най-вероятно ще направят сефте на луксозната машина за гостуването на "Байерн" (Мюнхен) в Шампионската лига през февруари. Скъпоплатените звезди на отбора ще се радват на екстри като индивидуални легла, бар, бани с душове, специална аудиовизуална система с 2500 канала и т.н и т.н.

Най-доброто предназначение на самолета ще е през лятото, когато английските отбори кръстосват Северна Америка и (или) Азия, а понякога и Австралия.

Зад крилете, размахът на които е близо 80 метра (повече от широчината на футболно игрище) греят огромни снимки на Оливие Жиру, Алексис Санчес, Месут Йозил, Ектор Бейерин и Санти Касорла.

Всяко кресло е индивидуално, като предоставя всевъзможни глезотии: масичка, минибар, масаж, нощна лампа и т.н. и т.н. Изработката и материалите са на най-високо ниво.

Самолетът е на два етажа и може да побере до 517 души. Висок е колкото 8-етажна сграда (24 метра).