Прокуратурата обвини трима души за подготовка на убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски, съобщи БТА. Информационната агенция цитира два независими източника от полицията и от прокуратурата.

От градската прокуратура обаче съобщават само, че трима души са арестувани и обвинени за подготовка на убийство. Имена не се конкретизират. Утре в Софийския градски съд предстои да бъде внесено искане тримата да бъдат задържани постоянно в ареста.

Информацията, че те са арестувани за подготовка за убийството на депутата от ДПС неофициално се тиражира от вчера, като прокуратурата категорично отказва да я потвърди. Въпреки това магистрати в неофициални разговори потвърждават тази информация.

Източник на Клуб Z също обясни, че арестите са за подготвяно убийство на Пеевски. Според него тримата са арестувани още в сряда. Първоначално полицаите са закопчали повече лица, но част от тях са били освободени след разпити.

По-рано днес БНР съобщи, че източници от разследването са съобщили неофициално, че е вярна публикуваната в информационен сайт информация, че банкерът Цветан Василев е разследван за поръчителството на убийство на депутата Делян Пеевски.


Електронното издание "Дневник" разкри имената на тримата арестанти. Те са Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев. 

Днес имаше серия от претърсвания в офиси на фирми на Цветан Василев, но не се разбра категорично дали те са свързани с проверката по сигнала на "Протестна мрежа", по която в сряда бяха разпитани членове на ръководството на КТБ и служители.

В средата на деня оттам пуснаха съобщение, че във връзка с досъдебно производство са извършени претърсвания в  сградите и помещенията по официалните адреси на регистрация на търговски дружества, но не и на банки и медии.

Цветан Василев не е в България, депутатът от ДПС Делян Пеевски досега не е коментирал информацията за подготвяно срещу него убийство.