Мексико победи Камерун с 1:0 под постоянен дъжд на стадион "Даш Дунаш" в Натал, а двубоят ще се запомни най-вече с две неща: вторият успех за латоамерикански отбор от 2 мача на мондиала и поредните съдийски гафове.

Победният гол заби Орибе Пералта в 61-ата минута. "Ацтеките" бяха по-добри, създадоха повече ситуации за гол и логично се присъединяват към Бразилия, тимът на която спечели снощи с 3:1 срещу Хърватия. И в мач №2 от световното станахме свидетели на груби съдийски грешки - този път от колумбийска бригада, водена Вилмар Ролдман. Арбитърът несправедливо не зачете два гола на Мексико заради засади, но за разлика от японския си колега след откриването, късметът го покри, тъй като гафовете поне бяха в ущърб на спечелилия отбор.

Камерун можеше да отмъкне и точка в края, но като цяло разочарова. В дните преди световното тимът бе разтърсен от скандали заради пари - футболистите претендираха за неизплатени премии и дори заплашиха да не пътуват за Бразилия. Явно нарушената подготовка се отразява.

Временно класиране с група "А"

1. Бразилия 3:1 3

2. Мексико   1:0 3

3. Камерун   0:1 0

4. Хърватия 1:3 0