Много зрители реагираха бурно в социалните мрежи след излъчването на новата комедийна програма на BBC 2. Тя е пародия на нашумялото американско тв шоу "Истинските съпруги на Бевърли Хилс". Сюжетът осмива жените, които се присъединяват към Ислямска държава. Досега скечът, който продължава две минути е гледан над 21 млн. пъти и е събрал над 90 хил. коментара във фейсбук, след като беше излъчен във вторник.

В парадията "съпругите" "споделят" своите проблеми, демонстрират новите си облекла и си говорят за живота, също както в американското шоу.

С тази разлика, че дрехите им са бурки, взривни жилетки и колани, а проблемите им включват терор от страна на джихадистките им съпрузи, самоубийствени експлозии и планове за терористични нападения. По всичко личи, че идеята на сценаристите е била да осмеят абсурдната роля на жените, въвлечени в ислямистките терористични организации. 

"Остават само три дена до обезглавяването, а аз не знам какво да си облека", оплаква се едната.

"Али ми купи нова верига, така че вече почти мога да излизам навън, което е супер", казва друга, която е окована за печката.

Първият епизод на шоуто бе наречен от много тв зрители циничен и отблъскващ и не успя да разсмее голяма част от аудиторията. Предаването има и свои защитници в мрежите за видео споделяне, които разказват, че много са се забавлявали с историите на джихадистките булки.

Едва ли стотиците семейства, изгубили роднини и близки при атентатите в Париж, Брюксел и Берлин обаче са намерили идеята за новото "риалити" за много забавна. 

От Би Би Си отказаха коментар, но Джолиън Рубинщайн, един от създателите на програмата, написа в туитър: "Защо да не можем да се подиграваме с жените джихадисти?"