Футболистите на ЦСКА отказаха да тренират вчера от 19:00 часа заради неизплатени заплати. Играчите не са получавали заработеното от април, а за вчера, 13 юни, им е било обещано, че парите ще бъдат преведени по картите. Когато установили, че това не е станало, те отказали да излязат за третата си подготовка от деня. 

Миналата неделя трима от най-опитните състезатели на ЦСКА имаха разговор с изпълнителния директор Александър Тодоров, като получиха уверението, че до петък, 13-и, ще разполагат със заплатите си за април, пише в. "Тема Спорт".

Снощи капитаните на ЦСКА отидоха на разговор с треньора Стойчо Младенов в часа на късната тренировка - 19:00, за да коментират как да процедират нататък. Треньорът също е бесен заради липсата на пари за селекция, поради което е принуден отново да търси само свободни агенти, най-често ветерани. Не е изключено стачката да продължи до понеделник, тъй като през уикенда футболистите няма как да получат заплати. В момента се водят преговори бунтът да бъде потушен.

В началото на 2008 г. - при предишния престой на Томов в ЦСКА, футболистите протестираха на тренировка на базата в Панчарево, като излязоха на терена с извадени джобове. 

А случката от вчера е пореден сигнал, че ЦСКА продължава да е съпътстван от сериозни финансови проблеми. В края на месеца предстои мониторинг от УЕФА. Във връзка с него клубът трябва да направи задължителни плащания и да покаже изрядни документи, в противен случай лицензът му може да бъде отнет.