Голяма част от футболния елит на България се прости днес с бившия международен рефер, съдийски шеф и шеф в БФС Стефан Орманджиев. Той почина през миналата седмица след дълга битка с болест.

Десетки роднини, приятели и колеги изпратиха Орманджиев в столичния храм „Св. Вмчк. Георги Победоносец“. Сред присъстващите бяха президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, членове на изпълкома като Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев, бившият шеф на централата Валентин Михов, съдии, шефове на клубове, функционери, бизнесмени...

Атанас Узунов, с когото Орманджиев беше в една бригада на европейското в Англия през 1996 г. и в Шампионската лига, поднесе венец. Пред тленните му останки се поклониха бивши и настоящи рефери.

Последно сбогом с Орманджиев си взеха изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков, както и бившият играч и треньор на "Левски" Емил Велев.

Валентин Михов не сдържа сълзите си.

Борислав Михайлов и Михаил Касабов (на преден план).

Стефан Орманджиев е роден на 29 март 1953 г. Син е на един от легендарните треньори на ЦСКА - Стоян Орманджиев, под чието ръководство "червените" печелят две титли на България и достигат до полуфинал в турнира за Купата на европейските шампиони през 1967 г., където отпадат от "Интер" (Милано). Стефан Орманджиев започва своята футболна кариера в юношеския отбор на ЦСКА, а след това играе за отборите на "Граничар" (Свиленград) и "Банкя".

През 1983 г. става футболен съдия, а от 1993-та до 1998 г. е и международен рефер. Ръководи 107 мача в родната "А" група и 32 международни срещи. От 1999 г. е делегат и наблюдател на УЕФА и ФИФА. В периода 1998-2001 г. и 2005-2014 г. заема поста на вицепрезидент на Българския футболен съюз. Дълги години бе и председател на Асоциацията на футболните съдии в България.