"Дийп Пърпъл" съдят дългогодишния си счетоводител Дипак Шанкер Рао, след като стана ясно, че близо 5 милиона долара са източени от сметките им в банката, пише Z Rock. Това е станало ясно след скорошна ревизия на годините от 1994 г. насам.

The Times пише, че Иън Гилън, Роджър Глоувър, Иън Пейс и управляващите наследството на Джон Лорд са завели дело във Върховния съд в Лондон, обвинявайки Рао, че е източил до 4 милиона паунда от техните финансови компании - HEC Enterprises и Deep Purple (Overseas) Ltd.

Вследствие на това съдът е замразил всички сметки на Рао, след като той призна, че е „заемал“ или „давал назаем“ най-малко 2,27 милиона паунда от парите на компаниите. Само 477 000 са върнати до момента, докато двете компании са банкрутирали от година.

Интересно е също, че липсата на средствата е разкрита след разглеждането на финансовите документи на компаниите, до което се стигна след съдебен иск от страна на бившия китарист Ричи Блекмор (легендарният китарист не е част от групата именно след албума от 1993 г., б.р.) Той заведе дело, твърдейки че има да получава 750 000 паунда отчисления от авторски и изпълнителски права.