ЦСКА-София направи днес първата си тренировка за 2017 г. Феновете и журналистите, дошли на стадион "Българска армия", бяха изненадани не от появата на нови футболисти, а от треньорски попълнения.

Утвърденият наскоро за старши треньор на "червените" през пролетния полусезон Стамен Белчев се сдоби с помощник - неочаквано напусналият "Пирин" (Благоевград) Стефан Генов. Че Генов си е тръгнал от южния град стана ясно днес. Той има неплатени заплати и може да разтрогне с "орлетата" по всяко време.

Паметливи си спомниха, че специалистът бе помощник на Христо Стоичков при неуспешното влизане в ЦСКА на Камата и Гриша Ганчев през 2013 г. Тогава ловешкият бизнесмен сложи Ицо за наставник и се готвеше да акостира на "Българска армия", но се отказа заради огромните дългове.

Също така изненадващо за старши треньор пък на дублиращия отбор на ЦСКА във Втора лига бе назначен Светослав Тодоров, който в края на миналата година бе спряган за първия състав. Тоди, бивш национал, играл в Англия, от половин година е без работа, след като приключиха ангажиментите му в юношеските национални отбори на България.

На практика Тодоров наследява Белчев във втория тим. По информация на Клуб Z ангажирането на Светльо има за цел и да е максимално наблизо, ако първият отбор не потръгне с Белчев.

ЦСКА очаква поне двама атакуващи футболисти от чужбина през следващата седмица. Днес нови нямаше, ако не броим трима юноши на клуба - 18-годишните Слави Петров (вратар), Ангел Лясков (защитник) и Тонислав Йорданов (централен нападател).

На 18 януари "червените" заминават на лагер в Испания, където ще останат до началото на февруари и ще изиграят няколко контроли. До момента са уредени мачове с "Динамо" (Киев) и "Локомотив" (Москва).