Частен съдъбен изпълнител прави четвърти опит за продажба на мотел "Ихтиман". Публичният търг за един от най-известните туристически обекти на магистрала "Тракия" между София и Пловдив ще е при начална цена от 2,5 млн. лв.

Мотелът бе предложен за първи път за продан преди 3 години - през януари 2014 г. Тогава началната цена беше 3,138 млн. лв.

Обектът е собственост на дружеството "Юнивърсъл пропъртис" АДСИЦ, което е спряло да погасява дълга си към Пощенска банка ("Юробанк България").

Мотелският комплекс се състои от триетажен хотел (с 45 стаи и 2 апартамента), ресторант, кафе-бар, магазини и складови помещения с обща разгъната застроена площ 4742 кв. метра. Теренът към базата е 31 дка.

Най-скъпият хотел в обявите на частните съдебния изпълнители е столичният "Тракия", работещ под марката Best Western Premier. За обекта на ул. "Солунска" (в частта между бул. "Витоша" и бул. "Христо Ботев") се искат 15,9 млн. лв. с ДДС. "Тракия" е категория 4 звезди, а капацитетът му е 48 стаи с 97 легла.

Хотелът на ул. "Солунска", който си продава при начална цена от 15,9 млн. лв. с ДДС.

Хотелът е собственост на столичната фирма "Кардеа" ООД. Дружествените дялове във фирмата са поделят 50/50 между Красимир Гергов (като физическо лице и чрез фирмата му "К консултинг") и Георги Кирчев. Гергов е един от най-силните в рекламния бизнес у нас и е в надзорния съвет на "БТВ медиа груп".

Взискател в случая е Уникредит Булбанк, по чието искане е наложена и възбрана върху хотела за сумата от 3 млн. лв. Банката е запорирала и дружествените дялове на фирмата собственик "Кардеа", които са притежание на "К консултинг".

В последните години "Тракия" е бил даден за управление на фирмата "Алберги италиани", собственост на Елиа Риналди.

Търгът е втори поред за хотела, след като в края на 2016 г. никой не даде исканите тогава 19,99 млн. лв.

За първи път на публична продан ще бъде разигран хотел "Снежанка" в Пампорово. Началната цена на 8-етажния обект със 7500 кв. м РЗП е 4,525 млн. лв. Върху имота има ипотека в полза на Токуда банк.

Х-л "Снежанка" в Пампорово.

Собственик на х-л "Снежанка" е бургаската фирма "П.М.К." на Рая Митева и Петя Митева.

Търговското предприятие е заложено в полза на Токуда банк по кредит, отпуснат на строителната компания "Понсстройинженеринг". В края на 2016 г. Българската банка за развитие назначи управител и депозитар в "Понстройинженеринг", което се прави в случай, че кредитополучателят не изпълнява задълженията си.