"Много добре знаем как изглежда едно аристократично лице - с тънък правилен нос, за разлика от това момиче...

Също така, учили сме в училище биология – за еволюцията. Тя има доста... така, питекантропско излъчване.

Т.е. - наистина все едно еволюцията не е минала през нея." 

Бившата Мис България и Мисис Русия Антония Петрова пред Нова тв по адрес на Сефора Икалаба - Мис Хелзинки. 

"Хубавата" Антония разсъждава за "грозната" Сефора.

Антония, срам ме е да кажа къде да се завреш с расистките си изказвания...

И да чакаш да те подмине еволюцията или да я хванеш на стоп на връщане. Ако въобще я има и въобще е ходила някъде - като гледам теб...

Заради купчината прекрасни хора от Перник, които познавам. Ако искам да съм зъл – щях да допълня, че на всички тях не са им правили клозетите с общинска парá, защото са връзкари, а са си чакали на общия ред... Но както и да е – няма да го кажа. Защото, какъвто ни е елитът, такива ни и далаверКите – мизернички и на клозетно ниво.

Антония...

Както благородно беше написал един приятел покрай една кандидат-президентка: да нападаш жена, защото е грозна, е по-грозно и от най-грозната жена. Но точно ти да нападаш жена, защото е грозна, вече е виц. Разбираш ли – нема такъв филм!

Предния път се бяха скандализирали от теб, когато цитира великия си съпруг как „средностатистическата българка е малка, злобна, черна, с криви зъби и крив нос, и всички, които не изглеждат като нея, са с пластични операции и трябва да пишем срещу тях.“

Сега ще кажа и нещо друго, в което вярвам: дали си черен, рус, дали да си нисък, висок, умен, плешив, от Перник, Драгичево, дали си с напомпани джуки, няма особено значение. 
Важните избори пред личността – дали да си прост, дали да си зъл, дали да си отчайващо... малък... са важната причина, поради която живеем. Просто му се дава на човек някакъв срок - разбираш ли, - в който да покаже колко струва? А другото са странични обстоятелства.

Както и това, че безброй безделници във фейсбук се занимават с пълни глупости, е техен личен избор.

Нито се правя на евролибераст, нито на толерал... Ако имам някакъв последен проблем днес е коя е Мис Хелзинки, с какъв цвят е, кой я е избрал, защо и пр. Нито пък щях да го коментирам. Защото самият акт, че те занимават такива теми, говори, че нещо не ти е наред в чивиите...

Срам ме е да кажа, но когато много пъти се сблъсквам с нечии твърдения, че ние българите сме, видиш ли, малки души, дребни, провициални, злобни, тесногръди, посредствени, вгледани в пъпа си еснафи... И като срещна изказване като твоето, просто нямам какво да им отговоря.

Разбираш ли проблема ми, Антония?

Знам, че такива като теб по дифолт нямат проблем с това дали винаги са прави – убедени са в това! Но аз имам проблем с другото – дали пък не са прави тези, които казват така за нас. Там е тъжното.

А не в Мис Хелзинки, гейовете от Тайланд или кралицата на Камбоджа... Която пък току виж изберат да е руса.

И по-тихо, да не ни нападне Финландия, че заради далеч по-скромни Убавици от теб, Антония, к'ви международни войни са ставали... Би трябвало да знаеш това с двете ти Вишота, които явно не те спират да говориш по този начин.