"Да запазим български род, да станем отново 8-9 млн.".

Това призова лидерът на БСП Корнелия Нинова пред бТВ. Това според нея би могло да бъде една от дългосрочните цели на българската държава. Според Нинова в политиката най-важното е да сложиш целта и да имаш визия за дълъг път.

Лидерът на БСП заяви още, че бедността е най-големия проблем. Според нея той би могъл да се реши с "икономика, производство, българска индустрия". Тя се обяви за образование, което да е вързано с тази икономика, като държавата прави държавни поръчки за безплатно обучение в приоритетни сектори във висшите учебни заведения. Нинова предлага още държавен фонд, който да плаща здравеопазването на бедните хора. Други предложения на БСП са кредитите на млади семейства за първо жилище да са безлихвени, а новосъздадените малки предприятия да се освобождават 2 години от данък печалба. Лидерът на БСП също се обяви за безкомпромисна борба с мафията.

"Имаме ясна цел, знаем как да я постигнем и кой да я постигне".

Така Нинова отговори на въпрос защо БСП иска да управлява. Тя изтъкна, че в партията вече е започнала промяна - всеки член ще може да избира председателя, въвежда се мандатност за председателя и за депутатите. Според Нинова така БСП отговаря на желанието на хората за промяна.

Соцлидерът изтъкна, че в този парламент няма трайно мнозинство. Тя повтори, че правителството е изхаричло 2 млрд. лв. за няколко месеца и не дава отговор за какво са отишли тези пари.

"През август имаше 3,3 млрд. излишък. В края на декември той е 1,5 млрд. Беше ни казано, че е за саниране, но то е предвидено в бюджета. До ден днешен нямаме яснота", обясни Нинова.

Тя се обяви за смесена избирателна система, като 50% от депутатите се избират мажоритарно.

Според Нинова сегашното управление осъществява атиск върху бизнеса, всява страх у хората, манипулира общественото мнение и използва силов подход.

"Не гледайте резултатите, гледайте програмите. Кое от програмата на ГЕРБ среща нашето разбиране?"

Така Нинова отговори на въпрос дали е възможно следващото управление да е коалиция между ГЕРБ и БСП. Нинова бе категорична, че БСП няма да прави коалиция с ГЕРБ. Тя отказа да уточни с кои партии БСП ще прави коалиция като обясни, че трябва да се изчакат резултатите от гласуването.