Братя Коен ще правят своя първи телевизионен сериал, който ще се нарича The Ballad of Buster Scruggs („Балада за Бъстър Скръгс“). Джоел и Итън Коен ще напишат сценария и ще режисират епизодите, чието действие се развива в Дивия Запад, съобщава „Варайъти“ и посочва, че обхватът на идеята е твърде голям, за да бъде реализирана в рамките на един игрален филм, затова най-вероятно тя ще бъде реализирана като минисериал.

Уестърните са позната територия на братята Коен, снимали филми като „Непреклонните“ и „Няма място за старите кучета“. „Балада за Бъстър Скръгс“ ще бъде техният прави оригинален сериал, но те вече имат опит като изпълнителни продуценти на телевизионната адаптация, вдъхновена от техният филм от 1996-а „Фарго“. Продуцентът на „Американска схема“ Меган Елисън и президентът на „Анапурна телевижън“ Сю Нийгъл ще бъдат изпълнителни продуценти на новия сериал.

„Вълнуваме се, че ще работим по този проект заедно с Меган и Сю“, коментират в изявление братя Коен.

Двамата режисьори и сценаристи са сред поредните холивудски звезди, което ще работят по телевизионен проект. Дейвид О Ръсел, режисьорът на „Наръчник на оптимиста“, също подготвя нов сериал за „Амазон“, в който ще участват Джулиан Мур и Робърт де Ниро. Миналия месец бе обявено, че и Джулия Робъртс ще играе в своя първи телевизионен сериал – адаптация на романа Today Will Be Different („Днес ще бъде различно“) от Мария Семпъл.

"Площад Славейков"