Българският национален отбор по волейбол за мъже записа пета поредна загуба в Световната лига, след като отстъпи с категоричното 3:0 (18:25, 22:25,15:25) пред настоящите шампиони от Русия. Мачът, който се игра в зала "Енергетик" в руския град Сургут, бе първият между двата тима от предварителна група В на най-комерсиалния волейболен турнир.

След тежката загуба, националите ни заемат последното място във временното класиране на групата, с актив от 2 точки. Момчетата на Андрей Воронков пък записаха първа победа досега и с резултат от 5 точки вече заемат третото място в потока.

За Сургут, България замина без трима от основните си състезатели (близнаците Братоеви и Николай Николов) и на тяхно място днес в игра видяхме младите Добромир Димитров, Георги Сеганов, Красимир Георгиев и Николай Пенчев. Въпреки ентусиазма си обаче, младоците нямаха оръжия, с които да се противопоставят на олимпийските шампиони. За пореден път си пролича, че един от основните проблеми на отбора ни и за в бъдеще ще бъде липсата на резервна скамейка.

Най-резултатен за "трикольорите" ни стана диагоналът Цветан Соколов, който наниза 12 точки, а посрещачът Тодор Скримов добави 10.

Втората среща между България и Русия е утре, 15 юни, отново от 15:00 ч.