Новак Джокович е възможен съперник на Григор Димитров в осминафинал на Откритото първенство на Австралия по тенис. Преди това и двамата трябва да се справят с по трима съперници.

Рано тази сутрин наше време бе теглен жребият за първия за годината турнир от Големия шлем.

Гришо (№15), който миналата неделя спечели надпреварата в Бризбейн, стартира срещу представител на домакините - Кристофър О'Конъл, №238 в световната ранглиста. Той участва с "уайлд кард". Това ще е първи двубой между двамата.

При победа Димитров ще се изправи срещу Хьон Чунг (Южна Корея) или Ренцо Оливио (Аржентина). В третия кръг вероятно ще го чака далеч по-труден съперник - 18-ият поставен Ришар Гаске (Франция), срещу когото първата ни ракета играе много трудно.

При нова победа ще дойде ред на сблъсък със световния №2 и актуален шампион в "Аустрелиън оупън" Новак Джокович. И сърбинът започна годината с титла - в Катар той би на финала Анди Мъри (№1).

Жребият в Мелбърн не пожали Цветана Пиронкова. Първата ни ракета при дамите още в откриващия кръг ще срещне третата в света Агниешка Радванска (Полша). 

Цвети спечели последния им сблъсък - продължилият три дни осминафинал на "Ролан Гарос" през миналата година, но общият баланс от срещите е в полза на фаворитката, 9:3.

Евентуална следваща съперничка ще Миряна Лучич-Барони от Хърватия или Сян Ван (Китай). Пиронкова трябваше да се справя с вирус в последните дни. Тя се отказа от турнира в Сидни през миналата седмица.