"Реал" (Мадрид) по драматичен начин подобри рекорд на вечния си съперник "Барселона" - "белите" направиха 3:3 на терена на "Севиля" в осминафинален реванш за Кралската купа на Испания, след като губеха с 1:3.

Така "Лос меренгес" вече в 40 мача са без поражение във всички първенства и турнири, а това е ново върхово постижение. Те не са напускали терена победени от април миналата година.

"Реал" имаше аванс от 3:0 от първата среща, но трябваше да мине през трудности, тъй като севилци не искаха да се дават. А Зинедин Зидан бе дал почивка на някои от титулярите си, начело с Кристиано Роналдо.

В 10-ата минута Данило си вкара автогол и андалусийците поведоха с 1:0. Домакините имаха почти пълна доминация преди почивката и могат да съжаляват, че не увеличиха аванса си. В 48-ата Асенсио изравни и успокои гостите. 

"Севиля" обаче бързо си върна преднината - привлеченият преди броени дни под наем Стеван Йоветич вкара първия си гол за новия отбор в 53-тата. В 77-ата Ибора направи 3:1 и интригата се върна, макар че на победителите в Лига Европа бяха нужни още две попадения.

В 83-тата "Реал" получи дузпа и Серхио Рамос напрактика сложи точка на спора. А в даденото от съдията продължение Карим Бензема с индивидуален пробив лиши "Севиля" дори от утешителна победа. И донесе пореден рекорд на "Реал" (Мадрид).

Ден по-рано и "Барселона" трябваше да положи усилия, за да стигне четвъртфиналите. Носителите на трофея приеха "Атлетик" (Билбао) след 1:2 в първата среща. До последните минути резултатът бе 2:1, а малко преди края Лео Меси вкара от пряк свободен удар, така Барса избегна продължения и спечели с 3:1.