Волейболният "ЙЕБ-Шумен 05" привлече още една състезателка от Иран. От днес в зала "Младост" в Шумен тренира капитанката на националния отбор на персийската държава Зейнаб Гювех, информира BGvolleyball.com.

Зейнаб Гювех. Снимка фейсбук

Преди броени дни отборът нашумя покрай вземането на Маедех Борхани Есфахани, нейна сънародничка, станала първата спортистка от Иран, която ще играе професионално в чуждестранен отбор.

Гювех е на 33 години и е универсална състезателка, като по всяка вероятност в новия си тим ще бъде използвана на поста посрещач, съобщи мениджърът Мехмед Башаран. И двете иранки играят с хиджаб, с фланелки с дълги ръкави и долнища. Причината е ясна.

Зейнаб е висока 175 см и досега е играла за иранския "Сармайех Банк". Любопитното е, че нейният баща - Али Гювех, е истинска звезда в родината си. Той бил вратар и един от най-добрите футболисти на Иран с богата визитка в националния отбор.

С помощта и на новите попълнения в "ЙЕБ-Шумен 05" са амбицирани за добро представяне през втория полусезон, като ще хвърлят всички сили в плейофите, без значение от класирането им през редовния сезон.