Ad Config - Website header

 

Article_top

"Нима някой не вярва, че освен нас, друг няма кой да направи магистрала „Хемус”. Не са я направили досега, няма да я направят и след това. Ние ще я направим."

Така премиерът в оставка Бойко Борисов отвори в предаването "Панорама" по БНТ една от любимите си теми - за строителството на магистрали.

Припомняме, че тази седмица, в последните дни от мандата на правителството "Борисов 2", стана ясен победителят в една от големите обществени поръчки в областта на пътното строителство.

Новите 9,3 км от Ябланица до Боаза ще се строят от обединението "ХВП Ябланица" ДЗЗД, в което участват "Хидрострой" АД, "Водстрой 98" АД и "Пътстрой Бургас" ЕООД. "Водстрой 98" беше една от ключовите фирми в строителния бизнес на депутата от ДПС Делян Пеевски, която официално бе придобита от "Хидрострой". В общественото пространство все още витаят съмнения, че Пеевски има влияние в компанията.

Водещият на обзорното предаванет Бойко Василев припомни на Борисов, че преди време е спирал поръчки, свързани с Пеевски, което е означавало, че нещо не е било наред. А Борисов отвърна:

"Да и съм го обяснявал точно в това студио. Когато може да направиш по-малка дъга на магистралата, като намалиш скоростта, тогава тя става по-евтина. Виждате сега новите търгове са с 30-40 млн. и нагоре по-евтини. Ние трябва да направим „Хемус”, това е задължително за Северна България. Не се ли направи „Хемус”, България в следващите 10 години ще се раздели на север и юг."

Относно коментар на Василев, че отвън правителството получава похвали, а хората в страната не разбират тези успехи, Борисов разви философска теза:

"Глас народен – глас Божи! Така са преценили. Казвал съм – винаги може да е по-добре, винаги може още и в това се състои успехът на света. Да се стараем максимум по-добри да ставаме. Само за 2 години във всяка една сфера ние сме се постарали да има по-голямо финансиране, повече реформи и да е по-добра, отколкото е била. И това е факт."

Премиерът даде пример за успешна реформа с постигнатото от Москов при договарянето на цените на лекарствата: "137 млн. лв. сега ще се върнат в здравната каса от фармацевтичните компании".

Борисов е на мнение, че българите разбират ГЕРБ, просто искат всичко да става по-бързо, защото 25 години са били в очакване. Той се върна преди 5-6 г., когато му устройвали кризите с битовите отпадъци, с боклука.

"Оттогава всички населени места – от София до къде ли не – имат най-съвременните заводи, с депата за битови отпадъци, с преработващите инсталации. След това хората си мечтаеха да могат да се разходят по "Витошка", беше пълно с джипове на мутри. После си мечтаеха да имат метро, Южна дъга, Северна тангента. После си мечтаеха да ходят до морето по магистрала или до Гърция по магистрала, до Истанбул по магистрала. Положихме усилия - направихме ги. После искаха като отидат децата им на море, да не се връщат болни. Хиляди тонове фекалии се изливаха в Черно море и в реките на България. Сега навсякъде има пречиствателни станции и затова има 40% ръст на туристите, за това за първи път минахме 8 млн. туристи, затова в този бранш се реализира над 7-8 млрд. печалба за държавата", така Борисов обрисува постигнатото при двете правителства на ГЕРБ."

И продължи: "Само че хората казват – да, ама вие сте длъжни да го направите. Да, ама преди нас също бяха длъжни да го направят. Можело е още до 1989 г. поне една магистрала да има, само да я поддържаме. Колко правителства са минали преди нас - що не направиха на „Витиня” тунелите, виадуктите? Що не направиха бул. „Черни връх”?"

Бойко Борисов говори и по темата за справедливостта в обществото (или по-скоро липсата й), като по думите му това зависи от съдебната система. Политиците могат само да направят конструкцията, както иска Брюксел. Каквото казаха – променихме. Сега хората в съдебната система – съдии и прокурори, трябва да направят така, че бъгарите да усетят чувството за справедливост – с бърз процес, с ясни обвинения и и да се направи необходимото в работата с МВР, смята премиерът.

На въпрос какво мисли за обвиненията, които получиха министри от неговите кабинети - Дянков, Трайков, Ненчев, Москов, Борисов не взе страна и не защити министрите си, някои бивши:

"Аз заставам винаги на страната на правдата. Всички искахме и говорим да проверяват, да повдигат обвинения – прокурорите това правят. Аз съм им бил шеф, но министърът пряко и единствено отговаря за своето министерство. Премиерът може да му разпореди, но той не е длъжен да изпълни. Една чистачка да се назначи или да се направи сделка – това има право само министърът. Затова винаги съм им казвал – мислете, работете с акъла си, бъдете отговорни, внимавайте какво правите, защото идва Видовден и трябва да се отговаря за това, което сме правили. Мен са ме проверявали десетки пъти."

Борисов се изказа умерено и прагматично за отношенията с Русия. По думите му България има нужда от руски газ за газовия хъб "Балкан". Руският президент Владимир Путин също имал интерес към проекта, но само ако ЕС бъде предварително уведомен за "всички наши стъпки". Борисов дори изрази благодарност на Путин, че е проявил воля за решаването на проблема с реакторите за "Белене", въпреки всички противоречия през годините. В резултат на това, Русия решила да пренасочи туристите към България и по думите на Борисов министърката на туризма Николина Ангелкова договорила тези дни 40% ръст на руските туристи за лято 2017.

Премиерът благодари на Путин и че изпратил кораби на ремонт във Варна, както и за това, че "уредихме ремонта не само на хеликоптерните двигатели, но и на самолетите СУ и МиГ-29, вместо да ги пращаме в Полша". Борисов каза, че е длъжен да пази тези отношения с Русия, защото много бизнеси у нас са пряко зависими от нея.

"Аз пък мислех, че вашата пътеводна звезда е Ангела Меркел", жегна го водещият Бойко Василев.

"Ако в България са идвали отнякъде пари, това е само от Европа. Всички останали са ни взимали", отвърна му Борисов.

За отношенията си с новоизбрания президент Румен Радев Борисов заяви, че винаги са били колегиални и прагматични. Той се обадил на Радев да му честити Нова година.

"Народът го е избрал, ние му стискаме ръката, козируваме и си заставаме на позициите... Истински се надявам да му стигнат познанията и силите. Българите след десетина дни ще дадем цялата държава, всички решения на него, за месеци наред. Без парламент, без кой да го напътства, ако изключим г-жа Нинова. Просто казвам каква трудност му предстои и му пожелавам успех. Никога не бих си позволил да му кажа да се обади, ако има нужда от съдействие. Това си е негова работа. Няма по-лошо от непоискана помощ. Но това е равносилно утре с нас да ни сложат на един МиГ-29 и да чакат да правим Кобрата на Пугачов", така Борисов се изрази за евентуално сътрудничество с новоизбрания президент.

И дори похвали кампанията на Радев: "Беше добре, че загубихме. Ние загубихме от един достоен кандидат. Аз самият обичам авиацията и като гледах самолетите, то рекламите бяха един МиГ-29 летеше нагоре-надолу с пилот Румен Радев. Как да не гласува човек? Това беше една перфектна кампания. Можеше ние да изкараме ген. Попов и два МиГ-29 да се разминават. Тогава вече резултатът щеше да е друг."

Бойко Борисов обяви, че в ГЕРБ искрено искат мажоритарни избори. И че въпросът е можело да бъде решен още в парламента преди време. Последва емоционален момент:

„Аз съм произлязъл от народа. Бил съм само войник на народа. Само съм му служил и тази власт, която са ми давали хората, като кмет, премиер и партия, ние дължим само на тях. Нито съм внук на член на Политбюро, нито съм син на някой.

Аз съм дете на малтретирани от този режим. Казвам това, понеже сега много внуци започнаха да ни дават акъл какво да правим, досега бяха синовете, сега внуците започнаха. Техните родители ни мачкаха, сега ще оставим внуците и синовете им да ни мачкат... Значи едни ще бъдем мачкани цял живот. Те ще учат моето дете и моя внук кое е правилно, защото не носели вина.

Аз не искам нито да ги убивам, както са правили те, нито да ги пращам в концентрационен лагер. Но да ми дават морал, да ми говорят кое е правилно, не искам да ги слушам. Аз съм се наслушал на лъжите на родителите им. Не искам повече да ги слушам.”

На въпрос изключено ли е напролет, след изборите, да видим коалиция ГЕРБ-БСП, премиерът отговори: „Като им слушам обидите и приказките... Трудно мога да приема, че има по-опитен от мен в тази дейност. Минало ми е много през главата. Много съм се карал, много хора съм обидил и съм стигнал до извода, че трябва да внимаваш какво говориш. Че утре трябва да лижеш там, където си плюл... Зор ли е сега да счупят държавата.

Борисов прогнозира тежка политическа криза при тези отношения на тотално отричане между политическите партии и ако парламентът е толкова шарен, както се очертава:

"Ще има невъзможност да се направи правителство. С месеци ще стоим така, докато народът разбере, че трябва да вземе една тояга и да ни изпъди всички - не само които сме в парламента, и тези, които са отвън... Те не са възпитани, не се държат нормално, не се държат като политици. Всяка дума е обида, всяко обръщение е нападка... Светът ще влезе в много тежка ситуация в следващите години и ние в момента сме един остров на стабилност. И ако политическата класа може да обединим усилия, вместо да се чудим само как да се "ядем", би било голям успех за държавата."

На финала на интервюто Бойко Борисов отчете два неуспеха на управлението: че не са успели да накарат ромите да учат, поне до 8 клас, за да се научат да четат, пишат и после да си намерят работа. И че не са могли да пречупят фалшивите инвалидни пенсии и да ги дадат само на тези, които заслужават.

 

"Нима някой не вярва, че освен нас, друг няма кой да направи магистрала „Хемус”. Не са я направили досега, няма да я направят и след това. Ние ще я направим."

Така премиерът в оставка Бойко Борисов отвори в предаването "Панорама" по БНТ една от любимите си теми - за строителството на магистрали.

Припомняме, че тази седмица, в последните дни от мандата на правителството "Борисов 2", стана ясен победителят в една от големите обществени поръчки в областта на пътното строителство.

Новите 9,3 км от Ябланица до Боаза ще се строят от обединението "ХВП Ябланица" ДЗЗД, в което участват "Хидрострой" АД, "Водстрой 98" АД и "Пътстрой Бургас" ЕООД. "Водстрой 98" беше една от ключовите фирми в строителния бизнес на депутата от ДПС Делян Пеевски, която официално бе придобита от "Хидрострой". В общественото пространство все още витаят съмнения, че Пеевски има влияние в компанията.

Водещият на обзорното предаванет Бойко Василев припомни на Борисов, че преди време е спирал поръчки, свързани с Пеевски, което е означавало, че нещо не е било наред. А Борисов отвърна:

"Да и съм го обяснявал точно в това студио. Когато може да направиш по-малка дъга на магистралата, като намалиш скоростта, тогава тя става по-евтина. Виждате сега новите търгове са с 30-40 млн. и нагоре по-евтини. Ние трябва да направим „Хемус”, това е задължително за Северна България. Не се ли направи „Хемус”, България в следващите 10 години ще се раздели на север и юг."

Относно коментар на Василев, че отвън правителството получава похвали, а хората в страната не разбират тези успехи, Борисов разви философска теза:

"Глас народен – глас Божи! Така са преценили. Казвал съм – винаги може да е по-добре, винаги може още и в това се състои успехът на света. Да се стараем максимум по-добри да ставаме. Само за 2 години във всяка една сфера ние сме се постарали да има по-голямо финансиране, повече реформи и да е по-добра, отколкото е била. И това е факт."

Премиерът даде пример за успешна реформа с постигнатото от Москов при договарянето на цените на лекарствата: "137 млн. лв. сега ще се върнат в здравната каса от фармацевтичните компании".

Борисов е на мнение, че българите разбират ГЕРБ, просто искат всичко да става по-бързо, защото 25 години са били в очакване. Той се върна преди 5-6 г., когато му устройвали кризите с битовите отпадъци, с боклука.

"Оттогава всички населени места – от София до къде ли не – имат най-съвременните заводи, с депата за битови отпадъци, с преработващите инсталации. След това хората си мечтаеха да могат да се разходят по "Витошка", беше пълно с джипове на мутри. После си мечтаеха да имат метро, Южна дъга, Северна тангента. После си мечтаеха да ходят до морето по магистрала или до Гърция по магистрала, до Истанбул по магистрала. Положихме усилия - направихме ги. После искаха като отидат децата им на море, да не се връщат болни. Хиляди тонове фекалии се изливаха в Черно море и в реките на България. Сега навсякъде има пречиствателни станции и затова има 40% ръст на туристите, за това за първи път минахме 8 млн. туристи, затова в този бранш се реализира над 7-8 млрд. печалба за държавата", така Борисов обрисува постигнатото при двете правителства на ГЕРБ."

И продължи: "Само че хората казват – да, ама вие сте длъжни да го направите. Да, ама преди нас също бяха длъжни да го направят. Можело е още до 1989 г. поне една магистрала да има, само да я поддържаме. Колко правителства са минали преди нас - що не направиха на „Витиня” тунелите, виадуктите? Що не направиха бул. „Черни връх”?"

Бойко Борисов говори и по темата за справедливостта в обществото (или по-скоро липсата й), като по думите му това зависи от съдебната система. Политиците могат само да направят конструкцията, както иска Брюксел. Каквото казаха – променихме. Сега хората в съдебната система – съдии и прокурори, трябва да направят така, че бъгарите да усетят чувството за справедливост – с бърз процес, с ясни обвинения и и да се направи необходимото в работата с МВР, смята премиерът.

На въпрос какво мисли за обвиненията, които получиха министри от неговите кабинети - Дянков, Трайков, Ненчев, Москов, Борисов не взе страна и не защити министрите си, някои бивши:

"Аз заставам винаги на страната на правдата. Всички искахме и говорим да проверяват, да повдигат обвинения – прокурорите това правят. Аз съм им бил шеф, но министърът пряко и единствено отговаря за своето министерство. Премиерът може да му разпореди, но той не е длъжен да изпълни. Една чистачка да се назначи или да се направи сделка – това има право само министърът. Затова винаги съм им казвал – мислете, работете с акъла си, бъдете отговорни, внимавайте какво правите, защото идва Видовден и трябва да се отговаря за това, което сме правили. Мен са ме проверявали десетки пъти."

Борисов се изказа умерено и прагматично за отношенията с Русия. По думите му България има нужда от руски газ за газовия хъб "Балкан". Руският президент Владимир Путин също имал интерес към проекта, но само ако ЕС бъде предварително уведомен за "всички наши стъпки". Борисов дори изрази благодарност на Путин, че е проявил воля за решаването на проблема с реакторите за "Белене", въпреки всички противоречия през годините. В резултат на това, Русия решила да пренасочи туристите към България и по думите на Борисов министърката на туризма Николина Ангелкова договорила тези дни 40% ръст на руските туристи за лято 2017.

Премиерът благодари на Путин и че изпратил кораби на ремонт във Варна, както и за това, че "уредихме ремонта не само на хеликоптерните двигатели, но и на самолетите СУ и МиГ-29, вместо да ги пращаме в Полша". Борисов каза, че е длъжен да пази тези отношения с Русия, защото много бизнеси у нас са пряко зависими от нея.

"Аз пък мислех, че вашата пътеводна звезда е Ангела Меркел", жегна го водещият Бойко Василев.

"Ако в България са идвали отнякъде пари, това е само от Европа. Всички останали са ни взимали", отвърна му Борисов.

За отношенията си с новоизбрания президент Румен Радев Борисов заяви, че винаги са били колегиални и прагматични. Той се обадил на Радев да му честити Нова година.

"Народът го е избрал, ние му стискаме ръката, козируваме и си заставаме на позициите... Истински се надявам да му стигнат познанията и силите. Българите след десетина дни ще дадем цялата държава, всички решения на него, за месеци наред. Без парламент, без кой да го напътства, ако изключим г-жа Нинова. Просто казвам каква трудност му предстои и му пожелавам успех. Никога не бих си позволил да му кажа да се обади, ако има нужда от съдействие. Това си е негова работа. Няма по-лошо от непоискана помощ. Но това е равносилно утре с нас да ни сложат на един МиГ-29 и да чакат да правим Кобрата на Пугачов", така Борисов се изрази за евентуално сътрудничество с новоизбрания президент.

И дори похвали кампанията на Радев: "Беше добре, че загубихме. Ние загубихме от един достоен кандидат. Аз самият обичам авиацията и като гледах самолетите, то рекламите бяха един МиГ-29 летеше нагоре-надолу с пилот Румен Радев. Как да не гласува човек? Това беше една перфектна кампания. Можеше ние да изкараме ген. Попов и два МиГ-29 да се разминават. Тогава вече резултатът щеше да е друг."

Бойко Борисов обяви, че в ГЕРБ искрено искат мажоритарни избори. И че въпросът е можело да бъде решен още в парламента преди време. Последва емоционален момент:

„Аз съм произлязъл от народа. Бил съм само войник на народа. Само съм му служил и тази власт, която са ми давали хората, като кмет, премиер и партия, ние дължим само на тях. Нито съм внук на член на Политбюро, нито съм син на някой.

Аз съм дете на малтретирани от този режим. Казвам това, понеже сега много внуци започнаха да ни дават акъл какво да правим, досега бяха синовете, сега внуците започнаха. Техните родители ни мачкаха, сега ще оставим внуците и синовете им да ни мачкат... Значи едни ще бъдем мачкани цял живот. Те ще учат моето дете и моя внук кое е правилно, защото не носели вина.

Аз не искам нито да ги убивам, както са правили те, нито да ги пращам в концентрационен лагер. Но да ми дават морал, да ми говорят кое е правилно, не искам да ги слушам. Аз съм се наслушал на лъжите на родителите им. Не искам повече да ги слушам.”

На въпрос изключено ли е напролет, след изборите, да видим коалиция ГЕРБ-БСП, премиерът отговори: „Като им слушам обидите и приказките... Трудно мога да приема, че има по-опитен от мен в тази дейност. Минало ми е много през главата. Много съм се карал, много хора съм обидил и съм стигнал до извода, че трябва да внимаваш какво говориш. Че утре трябва да лижеш там, където си плюл... Зор ли е сега да счупят държавата.

Борисов прогнозира тежка политическа криза при тези отношения на тотално отричане между политическите партии и ако парламентът е толкова шарен, както се очертава:

"Ще има невъзможност да се направи правителство. С месеци ще стоим така, докато народът разбере, че трябва да вземе една тояга и да ни изпъди всички - не само които сме в парламента, и тези, които са отвън... Те не са възпитани, не се държат нормално, не се държат като политици. Всяка дума е обида, всяко обръщение е нападка... Светът ще влезе в много тежка ситуация в следващите години и ние в момента сме един остров на стабилност. И ако политическата класа може да обединим усилия, вместо да се чудим само как да се "ядем", би било голям успех за държавата."

На финала на интервюто Бойко Борисов отчете два неуспеха на управлението: че не са успели да накарат ромите да учат, поне до 8 клас, за да се научат да четат, пишат и после да си намерят работа. И че не са могли да пречупят фалшивите инвалидни пенсии и да ги дадат само на тези, които заслужават.

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

ПРАВ СИ, БАЦЕ..

Сами ша си я правим магистралата.. Щото ПРЕЦЕДЕНТИН ЧЕХЛЬО през 2011-та, тогаз министърин подписа апликационната форма за СКОРОСТЕН ПЪТ...
За сметка на СТРУМА.. А сега си прочети и какво още подписа ЧЕХЛЬО тога за Струма. Ако до 2020-та не построим СТРУМА - ей я де е таз 2020-та, връщаме парите за ЦЯЛАТА СТРУМА - от СОФИЯ до КУЛАТА.. А не само за лота, който не сме завършили..
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

1,03,2013

"Оттук нататък трябва да се мисли върху две неща, защото явно инфраструктурата им харесва на хората, но не достатъчно. Трябва да се мисли как да се раздвижи икономиката, да се повишат доходите, да се намали безработицата. Оттук насетне това трябва да ни бъде ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ГОВОРЕНЕ. Това е заявил премиерът в оставка Бойко Борисов на днешното правителствено заседание , стана ясно от стенограмата, публикувана на интернет страницата на Министерски съвет.
А в действията - външен дълг 2008-ма година - 9,48 млрд. (13,7% от БВП)
2016 - 25,8 милиарда (29% от БВП)..
София - ДВА милиарда дълг...
За дълговете на общините се информирайте сами..
Платон Велики's picture
Платон Велики
Платон Велики

Народе български,

преди да пуснеш бюлетина за ГЕРБ, си припомни, че ГЕРБ имаше уникален шанс да подреди държавата ни, да устрои живота ни по по-справедлив начин, да качи Правотата и Закона на най-високия пиедестал, да спре паричните течове, да направи границата ни с Турция много по-трудна за превземане, да издуха мъглата около АЕЦ "Белене" и КТБ, да помогне Цветан Василев да не живее в руска зона, да се опита да намали темпото на ислямизацията на Отечеството, да понамали руското хазяйничене в България, да осигури поне една работеща газова връзка извън руските, да отдели нещичко и за съсловието бездстващи пенсионери, ...Умишлено не го направи! Имаше парламентарно мнозинство, имаше солидна подкрепа в лицето на НФСБ, ДСБ след ерата на Костов, силни личности като М.Андреев, лицата от Гражданската квота на РБ, и ,разбира се, българския народ без русофилите, славянофилите, панславистите, и Доган, който работи по руски указания за дестабилизацията на България. Умишлено не го направи!! Нещата бяха прости, трябваше да внедрим румънския опит в правосъдната система. Предпочете да симулира реформи, да лъже и пак да лъже, да предаде президентството на руски човек. Някои от нещата, които говори, са истини но той ги казва не , за да въведе законието, а точно обратното - да се оправдава защо за разлика от румънците ние, българите, не можем да се отлепим от дъното на нищетата и по този начин да пази стуквото на ограбване на народа от сегашната политичес класа. Народе български, ти си на ход! Вече не може да се оправдаваме, че няма алтернатива на Борисов. НФСБ, ДСБ след ерата на Костов, и партията на Хр.Иванов за сегашните избори са прекрасна алтернатива на Бойко-Цветаново-Цацарово-Пеевското управление!
kate pate's picture
kate pate
new

Народе български. 1997 година

Народе български. 1997 година Костов имаше над 120 депутати и президент. Не пипна конституцията, не направи лустрация, не отвори досиетата, даже скри това на Гоце, не взе парите на кредитните милионери, даже им опорости дълговете и им раздаде индустрията, транспорта и туризма на България. За капак даде на Русия Нефтохим и монопола върху пазара на горива в БГ за десетилетия напред - на цената на 10 км магистрала. Та, далече от всеки който е гравитирал около драгалевската секта. Тия са 10 пъти по-лоши от БСП.
Джибри дизатор 's picture
Джибри дизатор 
Хибридизатор

Народе български,

преди да гласуваш за коалицията на Костов и неколцина гербави министри, обявена като Новите Спасители, си припомни, че те в различни времена имаха уникален шанс да подредят държавата ни, да устроят живота ни по по-справедлив начин, да качат Правотата и Закона на най-високия пиедестал, да спрат паричните течове и въобще да пуснат реки от мед и масло.

После си удари шамар, щото ти си ги избираш такива всеки път ;)

А после си пей тая мантра за всички, доредили се до власт с твоя глас.
Платон Велики's picture
Платон Велики
Платон Велики

Най-подготвеният!

Борисов много умело манипулира наивните и честни българи. Казва и повтаря неистини за семейството си, при евентуална руска окупация ще заяви, че Распутин и Иван Грозни му са далечни братовчеди. Поддържа идеята, че е народен човек. Вярно е, при раждане всички са български граждани, но той после е минал през мутринската школа и вече е продажник. Нарцисизмът до такава степен го е деградирал, че той си повярва, че е най-подготвеният да управлява?! След не дълго време навярно ще поиска да управлява и ООН. Много подготвен, а и двете му правителства не изкараха мандата си! Преповтаря, че при него българите живеят по-добре, без да им увеличава доходите, т. е., освен всичко друго, е и факир. Забравя да спомене обаче за мижавите детски надбавки и пенсии, за демографския срив, за бягството на кадърните, за това, че всяка вечер не малко семейства, особено по селата, се барикадират, за да оцелеят от свирепия бандитизъм. Борисов психически е подчертано неустойчив, затова сега говори бавно, преструва се на уравновесен, спокоен, вероятно взема и успокоителни, което не е лошо, стига да не задълбочават безкритичността му. Народе български, ти позволи на Борисов да се превърне в управленско чудовище, да е готов да се прегърне дори и със Слави Трифонов, и с Путин! Докога ще го търпиш, народе? Само ти, народе, можеш да го прогониш без камъни, нека си живее, като пуснеш бюлетината си за Христо Иванов, за НФСБ или за ДСБ след Иван Костовата съсипваща България ера! Ако Бойко изрови поне един умен и реален довод, за да се защити, че е най-подготвеният политик и никога не е търгувал България, нека тогава се върне на власт на гърба на бял пусталял кон, с който той вече е сраснал!
Джибри дизатор 's picture
Джибри дизатор 
Хибридизатор

Кажи нещо и за слугите на Борисов, де.

Кажи нещичко и за коалиционните партньори, и за министрите му.

Кажи нещо за Ицето Иванов, дето му беше министър две години. За Трайчо, с който заедно опоскаха 600 милиона евро в полза на Русия.

Кажи за Радана Кънев, който даде на Борисов втори кабинет и 16 милиарда суха пара на наш гръб .

Кажи нещо за десебаря Петър Москов, който заедно с Борисов оряза здравеопазването до положение, при което деца умират, защото НЗОК и фондовете за лечение им отказват пари.

Иначе много платен изглеждаш.

Най

Следвайте ни

 
 

Още от категорията

Анкета