Ако има футболен аналог на Американската мечта, то 20-годишният Коен Брамал вече живее в нея. Допреди броени дни "нямаше" такъв играч.

Брамал се подвизава в отбор от най-ниските, аматьорски нива на футбола в Англия и работи в завода на "Бентли" в Крю за 400 паунда седмично. Следват проби в два големи клуба. И подпис под договор за 4000 паунда на седмица с лондонския "Арсенал". Как е възможно това?

Брамал почва да играе в мъжкия отбор на нискоразредния "Хеднесфорд таун" преди пет месеца. Искал да бъде ляво крило, но треньорът Лий Макдоналд казал, че ще го ползва като ляв бек. Избор, който много скоро ще има съдбовно значение.

Младокът почна да прави впечатление и подписва договор с мениджърската агенция "Фул Контакт", която залага на момчета като него - млади и неизвестни, но талантливи. А явно на Острова има много скаути, които по цял ден гледат футбол. Брамал привлича вниманието и разни отбори почват да се интересуват от него. Което още повече повишава увереността му.

Същевременно, понеже нивото е аматьорско, Коен е принуден да работи. Той е механик в завода на луксозната автомобилна марка "Бентли".

Два големи клуба - "Кристал Палас" и "Шефилд Уензди", канят защитника на проби.

"Отидох в "Палас" за седмица и играх в приятелски мач срещу "Брентфорд" при затворени врата, разказа Коен Брамал пред клубната телевизия на "Арсенал". - Мина добре, а след това заминах за Шефилд. Играх в контрола с "Бирмингам". Това стана миналият понеденик. Във вторник бях уведомен, че "Бентли" ме съкращава. Шокиращо е, че поканата от "Арсенал" дойде на следващия ден. Първоначално помислих, че е шега. Още в сряда пътувах за Лондон. Исках да хвана шанса с две ръце. В четвъртък и петък тренирах. И ми предложиха договор. Увисна ми ченето. Гледах невярващо моя мениджър, беше много емоционален момент. Беше просто нереално."

Наистина нареално е да гледаш футбол по телевизията като фен, а в следващия момент да се озовеш на един тренировъчен терен със звезди като Месут Йозил, Алексис Санчес, Оливие Жиру, Петер Чех, разбира се, Арсен Венгер... Треньорът определя Брамал като "неопитен играч, но страшно мотивиран, генерално казано много перспективен ляв защитник".

На първо време новото попълнение ще играе във втория отбор на "Арсенал".

Коен казва, че се учи от футболисти на поста му като Марсело, Давид Алаба и от съотборника си Киърън Гибс. Те са моделите. А големият идол е величието Тиери Анри.

"Още е трудно за вярване, че съм тук. Майка ми е много горда и и много плака по телефона, когато й казах новината. Луда работа", все така шашнат е Брамал.

Момчето разчита най-вече на левия си крак и на бързината. Две неща, хванали окото и на Венгер. Сега 20-годишният Коен Брамал тръгва по пътя на асове като Джейми Варди и Ашли Уилямс, които също като него тръгват от аматьорските лиги, а днес са сред най-големите във Висшата лига.

И както вървят нещата от работник в "Бентли", скоро може да стане клиент на компанията. Това е една от колите, които успелите в английския футбол предпочитат.