През изминалата нощ имаше валежи в 16 области у нас. И за неделния ден остава в сила предупреждението за образуване на поледици заради ледения дъжд, валял на места в страната.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ в събота вечер предупредиха, че превантивно ще затварят за движение участъци от републиканската пътна мрежа, за да бъдат обработени.

В последните часове валя в областите Плевен, Ловеч, София, Благоевград, Пазарджик, Велико Търново, Габрово, Русе, Варна, Шумен, Разград, Търговище, Добрич, Силистра, Бургас и Стара Загора.

Властите отново предупреждават шофьорите да се движат с повишено внимание и скорост, съобразена с конкретната пътна обстановка. Те трябва да спазват указанията на контролните органи и да не навлизат в участъците, затворени за движение.

Все пак Матей Матов от АПИ заяви, че прогнозите за леден дъжд като цяло не са се сбъднали. Той каза, че пътищата остават проходими при зимни условия освен традиционно затворените проходи Златишки, Върбишки и Троян-Кърнаре. Отворени са и магистралите.

Нощес са били непроходими за няколко часа само пътищата Дупница - Самоков и Самоков - Ихтиман, но към 2.30 ч са били отворени.

Синоптиците днес предупреждават, че от северозапад ще продължи да нахлува студен въздух и температурите ще се понижат.

Започналото от запад разкъсване и намаление на облачността ще продължи и над Западна България ще се изясни.

Минималните температури ще бъдат между минус  9° и минус 4°, малко  по-високи ще са по Черноморието.

През деня над страната ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има над Източна България и планинските райони, но без съществени валежи. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°.