В БСП ще има нови центрове на управление.

Не забарвяйте, че Кирил Добрев е съдружник с Георги Първанов, официален, в един добре развит туристически бизнес. Предстои да видим как ще се развият отношенията и с традиионното ляво крило на Янаки Стоилов.

Предстои да видим утвърждаването на лидерството на г-жа Нинова как ще се развие.

Това каза пред Нова тв Георги Харизанов от Института за дясна политика, на въпрос за предстоящите събития пред БСП.

Спред социолога Андрей Райчев пък новината е, че Столетницата е изравнила резултатите си с ГЕРБ, след като през последните 6 години партията на Бойко Борисов е доминирала с 2:1, а в добрата си форма – и с 3:1.

Имаме новина какво стана в най-дясното – спихнаха се и се разделиха на две.

Имаме въпрос: кой ще е победител, и имаме друг въпрос - ще имаме ли 5 или дори 6 или 7 партии в новия парламент.

Имаме и трети въпрос – дали г-н Трифонов ще превърне енергията от референдума в партия, обобщи Райчев.

Той каза още, че за няма и година Корнелия Нинова правела "сензация след сензация".

Никой не смяташе, че е възможно Радев.. Обсъждаше се само дали ще е позорна загубата му или нормална загуба. Цецка Цачева водеше месец преди изборите с 12  пункта, във футбола това е 4:0 на полувремето, смята Райчев.

Според Георги Харизанов обаче дали Нинова ще победи на парламетарните избори не зависи от нея, а от Румен Радев и от неговите предстоящи стъпки. От генерала зависело дали БСП ще запази инерцията си.

А Райчев нарече него и Корнелия Нинова - "случайна среща между двама души, които взеха, че победиха". Той смята за смехотворни досегашните служебни премиери – Марин Райков и Георги Близнашки.

За Харизанов управленски блок се вижда единствено вдясно по оста ГЕРБ - евентуално патриоти и Марешки, плюс РБ ако влезе.