Мегасблъсъкът за световната титла по бокс в тежка категория между Владимир Кличко и Антъни Джошуа на 29 април продаде 80 000 билета за стадион "Уембли" в Лондон, обяви промоутърът на мача Еди Херн в социалните мрежи.

На двубоя между украинеца и бившия му спаринг партньор ще бъдат заложени поясите на три федерации - IBF, IBO и WBA. 

Повече от 80 хиляди зрители ще означава рекорд в боксовата история на Великобритания. А Херн крои планове да увеличи капацитета с още 10 000 места и да достигне пълния капацитет седящи места на Храма на футбола. Рингът ще бъде поставен в центъра на терена, а и на тревата ще има столчета.

Така ще бъде подобрен предишният рекорд на "Уембли", поставен през 2014 г. на мача Карл Фроч - Джордж Гроувс, когато се стекоха 80 000.

Антъни Джошуа е с 13 години по-млад от своя приятел Владимир Кличко. Той е спечелил с нокаут всичките си 18 мача като професионалист, но никога досега не е имал толкова силен противник като украинеца.

Влад има зад гърба си 64 срещи, в 53 от които е отказал съперниците си по-рано. Загубите му са четири. Последната бе от британеца Тайсън Фюри през ноември 2015 г., когато Кличко загуби титлите.