Григор Димитров е в третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис след труден успех срещу корееца Хьон Чун - 1:6, 6:4, 6:4, 6:4. Следващият съперник на българина е далеч по-тежък - французинът Ришар Гаске.

Мачът започна кошмарно с Димитров. Той спечели откриващия гейм на нула, но след това нямаше отговор срещу агресивната игра на Чун и загуби 6 последователни гейма, три от които с пробиви.

Първата ни ракета се отърси от шока в началото на втората част, когато успя да прекъсне серията на своя съперник с брейк. Това се оказа напълно достатъчно за Григор да изравни сетовете след 6:4.

Третата част се разви по-интересно. Чун стартира отлично с 2:0 с пробив. Българинът бързо успя да го върне и да изравни при 2:2. Последва брейк при 4:3, затвърждаване и разменени сервис геймове до края - отново 6:4 и пълен обрат.

В четвъртия сет Димитров съумя да дръпне в резултата в решителен момент - 3:2 и 4:2, след което наложи волята си и отново излезе от корта като победител. Двубоят продължи два часа и половина.

Ришар Гаске, с когото Григор ще играя вероятно в петък, нямаше никакви проблеми срещу аржентинеца Карлос Берлок - 6:1, 6:1, 6:1. През миналата година Гришо стигна до третия кръг в Австралия, където бе елиминиран от Роджър Федерер.

Ако успее да отстрани доста неудобния за него Гаске (французинът води с 5:1 в мачовете помежду им до момента), Григор Димитров най-вроятно ще срещне №2 в света и шампион в Мелбърн Новак Джокович на осминафинал.