Гадателката Г.П., с псевдоним "Габриела", е обвинена от днес за избягване и неплащане на данъци, съобщи прокуратурата.

Софийската окръжна прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу жената от гр. Златица, Сливенска област, тъй като през 2011 г изкарала от работата 50 762 лв, пратени чрез телеграфни и пощенски записи, и на следващата година не подала в срок данъчната си декларация. В резултат на това е избегнала плащане на данък в размер на 3187,95 лв, спестила си и справки-декларации и още 3528,82 лв.

Дейността на "Габриела" е описана в Приложение №4 на Закона за местните данъци и такси като "Гадатели, екстрасенси и биоенерготерапевти". Дамата явно е популярна в професията, ако се съди по приходите й. В Интернет намираме нейна обява, в която тя обещава да изгради "защитна "стена" за всички лошотии". И предлага и други услуги:

"Имате проблеми в работата, брака, любовта или бизнеса потърсете ме! 

Премахва стреса и връща радостта на хората! 

По уникален метод изчиства негативна енергия, магии, родови проклятия, завързан късмет. Събира разделени двойки, успешно помага и при зависимости. Зарежда с енергия загубилите вяра за живот, връща любовта и разбирателството в семейството, изготвя защити на дома и офиса. Максимално изчистване от разстояние, трайни резултти!" (бел.ред. - правописът е запазен).

Предстои съдът да насрочи първо заседание по делото.