Уейн Руни вече е реализатор №1 в историята на "Манчестър Юнайтед". Футболистът отбеляза своя гол №250 за "червените дяволи" и така изпревари митичния Боби Чарлтън във вечната голмайсторска листа на клуба.

Историческото попадение на Руни се оказа спасително за "Юнайтед" - то падна за 1:1 в добавеното време при гостуването на "Стоук Сити" в мач от Висшата лига. Така отборът на Жозе Моуриньо продължи серията си без поражение, но във втора поредна седмица не успя да спечели.

И съжалява в момента, тъй като малко по-рано "Ливърпул" падна с 2:3 от "Суонси" у дома.

"Стоук" дръпна в резултата с автогол на Хуан Мата в 19-ата минута. След това гостите направиха няколко фрапантни пропуска, като Мата можеше да се реабилитира, но изтърва на метри от опразнената врата.

След почивката домакините не успяха да накажат именития си съперник при многобройните си контри, а натискът на "Юнайтед" бе предимно хаотичен. Руни се появи като смяна, а в 92-ата минута от пряк свободен удар от малък ъгъл зрелищно порази целта - 1:1.

Всичките 5 гола на "Анфийлд" пък паднаха след почивката. Фернандо Йоренте огорчи "червените" набързо в 48-ата и 53-тата - 2:0 за "Суонси". Роберто Фирмино помогна на "Ливърпул" да стигне до обрат с точни попадения в 55-ата и 69-ата.

Фирмино и компания тръгнаха за пълен обрат, но видяха топката за трети път в своята мрежа. Исландецът Гилфи Сигурдсон се разписа в 74-ата минута за 3:2.

Дербито и късен мач в събота "Манчестър Сити" - "Тотнъм" завърши 2:2, след като домакините пропиляха аванс от 2:0 срещу обезкървената и впоследствие експериментална защита на "шпорите".

След нулево първо полувреме "Сити" набързо поведе малко след почивката с голове на Лерой Сане и Кевин де Бройне. Шансът на "Тотнъм" е, че бързо върна първия гол - в 58-ата Деле Али намали, а в 78-ата Сон изравни. Малко преди това съдията подмина дузпа за манчестърци за нарушение срещу Рахийм Стърлинг.

В края гол на "гражданите" не бе зачетен заради засада.