Общинският съветник от София и досегашен заместник на лидерката на "Движение 21" Татяна Дончева Симеон Славчев хвърли оставка. Той напуска ръководните позиции в партията.  Основният мотив: "Принципните ни различния с председателя на партията за това как, с какви политики, стъпки и действия да се развива „Движение 21“. Важните политически решения се вземат еднолично от председателя на партията и се спускат на членовете на Националния изпълнителен съвет и Националния съвет, като легитимните органи на партията служат само за легализация на взетите предварително някъде решения."

Съобщението за оставката се появи във фейсбук профила на Славчев. Според него се е загубило въодушевлението, с които е било създадено "Движение 21", стилът на работа бил подменен с този на "партиите на статуквото", вече нямало екипност.

"Многократно правих опити и се борех да се променят нещата в партията, но за съжаление през последните седмици принципните различия сериозно се задълбочиха, а е извън разбиранията ми да бъда част от организация, в която мнението на отделната личност няма стойност, ако то не съвпада с мнението на председателя.", казва Славчев.

Той обаче заявява, че ще остане общински съветник в София и ще продължи да работи това, за което е избран.