"Какво ще направи президентът Румен Радев си е лично негова работа. Не се меся в работата на другите. Ако свика Консултативния съвет по национална сигурност - ще отида. Ако не - чакам го да ни освободи" - така премиерът в оставка Бойко Борисов отговори на въпрос дали държавният глава ще събере държавния формат преди да разпусне Народното събрание и да назначи служебен кабинет. 

Лидерът на ГЕРБ и здравният министър в оставка Петър Москов открихаха реновираните клиники по неврохирургия с център за лечение на мозъчно-съдови болести и по урология в столичната болница "Света Ана". Там бе и партриарх Неофит, а Борисов специално му благодари, че "отчита направеното" и обяви, че оценката на владиците е много важна.

Борисов посвети втора своя проява за два дни на БСП. Той отново обясни, че Европейската комисия много ясно каза, че няма спиране на еврофондовете. И заяви, че социалистите предупреждават за това, за да се застраховат, защото на тях вечно им спират еврофинансирането. Поводът са думи на Корнелия Нинова отпреди три дни, че имало риск за спиране на европари.

"Като се удариш един път в една дъска, втори път, знаеш, че ще се удариш и трети път. И те сега предварително, за да не им се смеят хората, отсега подготвят общественото мнение, че ако се случи това нещо ще е заради нас. Това им е тактиката, деструктивна. Факт е, че при нас всички фондове работят”. 

Борисов обаче заяви още: 

„Като показваме видимите резултати, ние ни най-малко не си мислим, че сме идеални, че това е максимумът, който може да постигнем, че не е могло да бъде по-добре”.

И Москов се намеси с подобен коментар как няма съвършена човешка дейност, но е свършена много работа и е постигната стабилност.

Премиерът в оставка продължи с любимите си примери как ако не са били платени 2,5 млрд. лева за "Белене" и американските централи, сега е можело с тези пари да се купят например нови "влакове, мотриси и локомотиви и нямаше хората да мръзнат по влаковете".

Борисов припомни, че лично е издействал 320 млн. лв. целева помощ от Брюксел за границите ни, а с "личната си уговорка с президента Путин" е спестил 90 млн. лихви по "Белене".

"Кажете едно „Благодаря“ и ни намерете други грешки. Със сигурност ги имаме. Те (БСП . б.р.) от сутрин до вечер се презастраховат какво ще сгрешат пак с нас. Две години бях толерантен. Всеки парламент започвах с благодарност към всички, защото знаете как трудно направихме правителство. Никой с никого не се харесваше", каза още лидерът на ГЕРБ.