Мачът Григор Димитров - Давид Гофен от четвъртфиналите на "Аустрелиън оупън" е насрочен за сряда сутринта българско време и се очаква да започне около 6 часа. Двубоят е на централния корт "Род Лейвър" и е трети от програмата за деня.

Това означава, че може да закъснее. Преди да излязат българинът и белгиецът, има два 1/4-финала при жените - Каролина Плишкова (Чехия) - Марияна Лучич (Хърватия) и Йохана Конта (Великобритания) - Серина Уилямс (САЩ). Ако тези срещи се проточат, феновете на Григор и Гофен ще трябва да почакат.

А първите полуфиналисти в Мелбърн вече са известни.

При жените американките доминират и две от тях са на предпоследното стъпало една срещу друга - Винъс Уилямс и Коко Вандевеге. По-голямата от сестрите Уилямс преодоля Анастасия Павлюченко (Русия) - 6:4, 7:6(3). Досега тя не е губила сет в турнира.

Коко Вандевеге бе дори по-убедителна срещу Гарбине Мугуруса - 6:4, 6:0. Задава се позабравен финал между двете сестри.

Станислас Вавринка пък стана първият полуфиналист при мъжете. Швейцарецът - №4 в света, имаше трудности само в първия сет срещу Жо-Вилфред Цонга (Франция) - 7:6(2), 6:4, 6:3. Стан, който е шампион в Австралия от 2014 г. и за трети път стига полуфинал, чака сънародника си Роджър Федерер. Маестрото спря устрема на Миша Зверев (Германия) - 6:1, 7:5, 6:2, и за 13-и път в кариерата си достига до тази фаза в Мелбърн.

Победителят от срещата Димитров - Гофен пък ще спори с Рафаел Надал (Испания) или Милош Раонич (Канада). Двамата ще играят в последния четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия утре по обед.