Смут личи сред запалянковците на "Левски" в разгара на зимната подготовка. Поне така излиза от писмо на Националния клуб на привържениците (НКП) на "сините" до собственика Спас Русев. 

Феновете са загрижени за близкото бъдеще на любимия си клуб. Чрез медиите те задават 14 въпроса на бизнесмена. Депешата е също така входирана в канцеларията на ПФК "Левски" АД.

Може би числото не е случайно - все пак годината на създаване на "Левски" е 1914-а.

Питанията са разделени на две - по спортно-техническата и управленската част. 

Вижте текста на писмото и въпросите, публикуваме ги без редакторска намеса:

Уважаеми фенове, поради множеството закономерно възникнали въпроси от страна на отделните структури на привържениците и неорганизирани фенове за това какво се случва в любимия ни клуб, НКП в лицето на своя председател Степан Хиндлиян входира въпроси към ръководството на ПФК Левски.

Представяме Ви текста във вида, в който ще постъпи в офисите на „Тодорини кукли“ 47:

Във връзка с поредната серия от спекулации в пресата, касаеща случващото се в ПФК „Левски“, и в качеството си на председател на Националния клуб на привържениците съм длъжен да отправя следните въпроси към ръководството и в частност собственика на клуба Спас Русев.

Искането ми да получа конкретни отговори по долуописаните теми е продиктувано от широкото безпокойство, което цари между отделните структури на привържениците и абсолютната дезинформираност за делата в любимия ни клуб. Очаквам да получа ясни отговори, които да гарантират прозрачността в отношенията между феновете и ПФК „Левски“.  Нещо, за което Вие гарантирахте, заставайки начело на най-големия и обичан клуб в България.

Настоящата реакция е продиктувана от конкретна публикация от 22.01.2017 година в спортния ежедневник „Меридиан мач“, според която „...към днешна дата треньорът на отбора Елин Топузаков реално изпълнява функцията на мениджър от английски тип“, а спортният директор Станислав Ангелов е в „тотална изолация“.

В интерес на изясняването на ситуацията и за да бъдат информирани коректно милионите привърженици на ПФК „Левски“, очаквам да получа отговори на следните въпроси, разделени в две части:

Спортно-техническа част:

1.Изолиран ли е Станислав Ангелов и какъв е към днешна дата неговият статут?

2.Отменено ли е решението на стария УС цялата спортно-техническа власт да е в ръцете на спортния директор и той да носи цялата отговорност за взетите решения? Ако е отменена кога а защо?

3. Кой в крайна сметка е отговорен за случващото се в клуба, що се отнася до спортно-техническите въпроси?

4. Как си представя собственикът да управлява клуба при размити отговорности в структурите под него?

5. Възнамерява ли собственикът да прекрати практиката спортно-техническото ръководство да се използва като „бушон”.

6. Кой отговаря за селекцията?

7.Какви са реалните цели пред отбора и какви действия ще се предприемат при евентуалното им неизпълнение?

8. Изискал ли е собственикът дългосрочна програма за развитие на първия отбор и ДЮШ от спортния директор. Ако – да, какво е заложено в нея. Ако – не, защо?

Управленска част:

1.Какви са конкретните поименни промени в Надзорния съвет, предвидени за 3-ти февруари?

2.От какво са предизвикани те (тук настояваме за ясна и точна аргументация)?

3. Подсигурено ли е и докога финансовото бъдеще на клуба?

5.Какво се случва с дадените от господин Русев обещания за нова козирка и табло?

6. У привържениците се наслагва впечатлението, че клубът е заложник на политико-икономически интереси. Истина ли е това, и ако е така - каква е ролята на господин Русев в тях? Ако не е така, кога господин Русев ще започне да се държи като собственикът, който хората очакват, и ще представи ясна визия за развитие на целия клуб, спазвайки дадените обещания?

С уважение,

Степан Хиндлиян, председател на УС на Националния куб на привържениците на Левски.