Apple планира да пусне три нови таблета тази пролет, съобщава The Verge - бюджетен 9,7-инчов, флагманен между 10 и 10,5 инча и професионален 12,9-инчов.

Информацията идва от уважавания аналитик Мин-Чи Куо, който е добре запознат с производителите на части за компанията в Купертино и по-често е прав в предвижданията си.

12,9-инчовият модел ще е подобрение на iPad Pro с А10Х процесор. Същият процесор ще има и на 10-инчовият вариант.

9,7-инчовият ще постига ниската си цена, ползвайки по-стария А9 чип, който бе въведен в iPhone 6S и 6S Plus - в никакъв случай слаб процесор, но след две години - значително по-евтин.

Продажбите на iPad обаче продължават да спадат. Според Куо през 2017 г пак ще има по-малко поръчки на флагманния таблет на Apple.

Няма да видим поне в първата част на годината 7,9-инчов iPad Mini. Причината е, че 6-инчовият iPhone Plus е достатъчно голям за хората, които искат по-голямо смарт-устройство, но не пълноразмерен таблет. Можем да се надяваме само за по-интерес и по-изпипан модел в края на 2017 г, който да накара хората да предпочетат междинния размер. 

Тази година можем да очакваме и нов iPhone. За сега най-вълнуващите слухове за 8-мата основна серия са: напълно нов дизайн, екран от ръб до ръб, по-бърз А11 процесор, модел с OLED дисплей.