Аржентина почна с 2:1 срещу Босна и Херцеговина на световното в Бразилия, но не впечатли, а двубоят не предложи блякъса на мачовете от предишните дни. Срещата бе първа на легендарния стадион "Маракана". Освен десетки хиляди фенове на "гаучосите" имаше и много бразилци, които викаха за Босна. На митичната арена в Рио де Жанейро не бе имало мач на световни финали от прословутото 2:1 за Уругвай срещу Бразилия през 1950-а, когато урусите отмъкват титлата.

А срещу Аржентина балканците си вкараха автогол, дело на Сеад Колашинац в третата минута. В следващите минути Босна показа зъби и застраши вратата на един от големите фаворити за световната купа. Към края на полувремето и двата състава имаха добри ситуации, но резултатът остана непроменен. В 65-ата минута Лео Меси демонстрира извънземната си класа, като заби гол в типичен стил. Той тръгна от центъра на терена и направи двойно подаване с Гонсало Игуаин, преди да опъне мрежата с помощта на гредата - 2:0.

В 85-ата дебютантите на световни финали вкараха почетен гол - чрез Ведад Ибишевич, а като цяло оставиха добри впечатления с играта си.

"Босна е добър отбор, а ние имаме доста неща, върху които да работим, за да подобрим играта си, обяви Лео Меси след мача. - Най-важното на този етап е, че започваме с победа. Вторият гол донесе успокоение за всички. За мен бе важен, специален, тъй като не правех нищо специално до момента. На "Маракана" е страхотно, няма съмнение, че ще бъде по този начин и занапред. Всички заедно вървим към сбъдването на мечтата ни, а тя е купата."

Вторият мач от група "Ф" между Нигерия и Иран е тази вечер от 22:00 часа.