Точно 29. Толкова са точките в дневния ред на днешното заседание на Министерския съвет. Това ще е последното заседание на правителството "Борисов 2", след като премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов хвърли оставка заради загубата на партията му на президентските избори. От вчера негов приемник като служебен министър-председател е Огнян Герджиков.

Правителственото заседание днес ще реши няколко "бюджетни" въпроса. Сред темите в дневния ред са определяне на минималната работна заплата и прага на бедността за годината. В държавния бюджет за 2017-а е заложено най-ниското месечно заплащане вече да е 460 лв. Министрите ще приемат и решение за касовото изпълнение на бюджета за 2016 г. 

Единствено Министерството на отбраната ще получи допълнителни пари с постановление на последната сбирка на екипа на Борисов. Засега не е ясно колко и за какво.  

Две решения за продажба на държавни имоти ще бъдат взети днес. Единият от тях сега е на "Български пощи", намира се в София и се продава от Министерството на транспорта с титуляр Ивайло Московски. Здравният министър Петър Москов пък иска продажбата на "обособени части" от Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив. Засега повече подробности около двете предстоящи сделки няма. Кабинетът ще промени и решение на Министерския съвет от 2012 г., с което се определя кои са университетските болници в страната. 

Министрите на Борисов ще одобрят за последно и няколко доклада за позициите, които ще защитава страната ни на заседанията на Съвета на ЕС по финансови и икономически въпроси и по правосъдие и обществен ред.

Ще бъде одобрен и план за стипендии в държавната администрация, както и раздадени няколко концесии. 

Министрите на Бойко Борисов и той самият ще се съберат днес традиционно от 10 часа, сряда.