Прокуратурата разполага единствено със СРС-та по обвинението за опит за убийство на Делян Пеевски от страна на Цветан Василев.

В СРС-тата няма нищо - в тях не се споменава нито убийство, нито бомба - нищо, каза в студиото на bTV адвокат Николай Хаджигенов, който защитава един от тримата обвинени. - Моят клиент (Георги Христов, б.р.) въобще не се споменава в тях. 

Адвокатът подчерта, че съдът ненапразно ги е освободил в събота без никаква мярка за неотклонение. "Ние ще вземем определението на съда днес - че няма данни за престъпление изобщо", каза Хаджигенов. 

Той определи направеното от прокуратурата като "една глупост".

"Ние ги разпиляхме и те сега не са доволни. Ами, как ще са доволни?!"

На въпрос на водещите как си обяснява случващото се, той отговори, че това е първата известна публична стъпка във войната Пеевски - Цветан Василев. Самият Хаджигенов определи клиента си като обикновен човек, бизнесмен на 49 г. Той бил познат на Цветан Василев и с това се изчерпвала ролята му в цялато история.

"Прокуратурата е маша на политици, на бизнесмени, на кой ли не... То е всичко друго но не и прокуратура", каза Хаджигенов.

На настойчивите въпроси на водещите какво съдържат материалите по делото, - има ли описано тип покушение, кога е трябвало да бъде извършено, как, той каза:

"Това, ако го имаше, нямаше моите клиенти да са навънка."

Адвокатот обаче в никакъв случай не изключва занапред да бъдат скалъпени някакви "доказателства". Той каза, че за това имало "трайна такава практика у нас винаги".

 

Приказно... Само дето това го няма в делото