Елтън Джон работи по музиката за бродуейска адаптация на „Дяволът носи Прада“. Носителят на „Грами“, който има солиден опит в жанра с „Цар Лъв“ и „Били Елиът“, ще работи по продукцията с драматурга Пол Рудник (негови пиеси са „Джефри“ и „Аз мразя Хамлет“), предава „Гардиън“.

„Пресъздаването на „Дяволът носи Прада“ за музикален театър е изключително вълнуващо – посочи Джон в специално изявление. – Огромен фен съм и на книгата, и на игралния филм, както и ентусиаст в модния свят. Нямам търпение да се впусна в това!“

Сценичната версия се готви от 2015 г. от „Фокс стейдж продакшънс“ – компания, създадена през 2013-а, за да прави мюзикъли, основани на филми на „Фокс“. Други заглавия, които се обмислят, са „Мисис Даутфайър“ и „Дневникът на един дръндьо“.

Хитовият „Дяволът носи Прада“ от 2006 г. е по едноименния роман на Лорън Уайзбъргър. В него играе номинираната за "Оскар" Мерил Стрийп, като тиранична редакторка в модно списание, която вгорчава живота на асистентките си – Ан Хатауей и Емили Блънт. Филмът беше изненадващ хит в боксофиса с приходи от 326 милиона долара.

Сценичната му версия все още няма уточнена премиерна дата, но е един от много мюзикъли по филми, които се задават. През март на „Бродуей“ започва „Амели“, а по-късно тази година тръгва „Замръзналото кралство“. През миналата седмица се появиха слухове и за спектакъл по La La Land, фаворитът на тазгодишните оскари.

Площад "Славейков".