В Министерския съвет Меглена Кунева предаде на Деница Златева поста служебен вицепремиер по подготовка на българското председателство на Съвета на ЕС, съобщи "Фокус"

"Най-напред да кажа пред всички отново колко много ценя сътрудничеството с вицепремиера Златева и колко много разчитам в следващите месеци оборотите на подготовка на българското председателство да са още по-високи. Нашият разговор беше за това основно и аз имам пълно доверие в нейната ангажираност и разбирането й за важността на тази задача. Още веднъж желая пълен успех на вицепремиера Златева. Председателството е национална задача", заяви Кунева.

Златева благодари на Кунева за досегашната работа, хъса и амбицията председателството да бъде изведено като национален приоритет.

"Искам да ви уверя, че и в месеците занапред в мандата на служебното правителство, ще положим всички усилия така, че работата по подготовката на председателството, не само политическата, организационно-логистичната, техническата да продължи с пълни темпове", заяви Златева.

Тя поиска да се разсеят всякакви спекулации, че има заплаха председателството да ни бъде отнето.

"Смятам, че от отговорни политици и лидери на мнения такива спекулативни твърдения са меко казано недопустими", заяви Златева.

На въпрос дали служебното правителство ще излъчи еврокомисар тя отговори, че ресорът й е българското председателство на Съвета на ЕС и този въпрос е към премиера на страната.