Бившият №1 в света Рафаел Надал, един от най-великите тенисисти в историята, се изказа ласкаво за Григор Димитров след 5-сетовия им трилър на полуфинала в Мелбърн.

 

"Мисля, че Григор игра великолепно. Аз също играх великолепно. Получи се много качествен мач, каза носителят на 14 титли от "Гранд Слам". - За мен е страхотно, че отново ще играя на финал в турнир от Големия шлем. Още по-специално е, това се случва в Австралия, на първия голям турнир от годината. Това означава много за мен. Вдъхва ми позитивна енергия. Щастлив съм, че бях част от такъв мач. В петия сет вече наистина страшно много исках да спечеля. Казах си: Давам най-доброто от себе си, играя много добре. Ако загубя, значи така е трябвало. Григор също заслужава. И двамата заслужаваме да сме на финал. Беше велика битка. Накрая спечелих аз. Чувствам се късметлия. Щастлив съм."

„Не мога да опиша емоциите - ранните шансове, трудностите в края... Григор игра невероятно. Това беше страхотен мач. Чувствам се доволен, радостен съм, че бях част от такъв мач. Публиката беше просто невероятна. Благодаря ви много за подкрепата през тези две седмици”, бяха пък първите думи на Рафа в интервюто на корта пред великия Джим Къриър.

На пресконференцията въпросите се въртяха най-вече около предстоящия пореден сблъсък с най-големия съперник на Надал на корта - Роджър Федерер.

"Удивително е за мен. А и за тениса. Това е сблъсък на два различни стила, което прави мачовете специални. И двамата имаме добри победи с тези стилове. Това е съперничество, което излиза отвъд тениса. Хората извън нашия свят говорят за това. Хубаво е. Страхотно е, че пак сме на финал. Нямам опасения, че Роджър имаше ден повече за почивка. Не се оплаквам. Не е нищо особено. Няма значение, че имам 3 победи над Федерер и в трите ни мача в Мелбърн досега. Това е в миналото. Сега двубоят ще е различен, всичко е различно. Който играе по-добре, той ще спечели", рече Матадора.