Нагъл грабеж е извършен снощи в София на "любимия" за крадците бул. "Цариградско шосе". Става въпрос за инкасов автомобил, който е бил паркиран в локалното платно пред известен търговски център.

Докато единият охранител в колата чакал колегата си, при него се качили две лица и му наредили да кара. Той се подчинил.

Сигнал за въоръжения грабеж от инкасов автомобил е бил подаден снощи в полицията към 22.50 ч. от охранителната фирма.

По първоначални данни престъплението е извършено към 21.30 ч., когато единият от служителите е слязъл от автомобила, за да прибере оборота в магазин на бул. "Цариградско шосе", обслужван от фирмата.

Другият охранител е останал сам в инкасовия автомобил, бил изненадан от двама маскирани и принуден да потегли в посока жк "Полигона". В края на една от улиците те го завързали за седалката, взели един от саковете с пари и избягали.

За щастие, няма пострадали.

По традиция, не се дава официална информация за сумата, която е задигната с автомобила. Според Нова тв обаче става въпрос за 300 000 лв. Медията отбелязва, че в колата е имало общо 700 000 лв.

През февруари 2016 г. въоръжени препречиха пътя на автомобил инкасо в подземния паркинг на The Mall и откраднаха над 400 000 лв.