Националите на Хърватия наложиха пълен медиен бойкот по време на световното. А медиите в балканската страна могат да винят за това двама фотографи, влезли в хотела на отбора в Прая до Форте в Бразилия извън времето за срещи с представители на четвъртата власт. Футболистите се забавлявали голи край басейна, а фоторепортерите влезли в ролята на папараци и ги снимали тайно. Снимките обиколиха света за минути, което предизвика гнева на Лука Модрич и компания.

Освен аса на "Реал" (Мадрид) на кадрите се виждат още Ведран Чорлука, Деян Ловрен, капитанът Дарио Сърна...

"Няма и не мога да ги накарам да бъдат на ваше разположение след това, което причинихте на тях и семействата им, рече селекционерът Нико Ковач, който влезе в ролята на говорител на сърдитите. Вие как ще се почувствате, ако някой ви снима голи и разпространи фотосите? Нямам представа докога ще продължи мълчанието: дали до утре, дали до края на първенството... Уважавам футболистите си. Също и вашата работа - до момента се справяхте чудесно, но сега се издънихте жестоко!"

В сряда Хърватия играе срещу Камерун в Манаус. Поначало футболистите са длъжни да се спират пред медиите в микс зоната след всеки мач. Не е ясно дали хърватите ще го направят и ако не, дали това ще им донесе санкция от ФИФА.