Конгресът на Реформаторския блок избра "Национален координационен съвет", който ще е общото широко ръководство на Блока. Новият политически орган се състои от 51 души, разпределени по квоти между партиите СДС, ДБГ, БЗНС, НПСД и БНД, плюс 12 "безпартийни" индивидуални членове. Предстои този Координационният съвет да избере оперативно ръководство от около 12 души, но очакванията са, че на първото заседание ще бъдат посочени и двама "първи сред равни" в него. Според източници от ръководството на партиите това ще са бившият здравен министър Петър Москов, който пое и ръководството на Реформаторския блок,  и зам.-председателя на СДС от Бургас и бивш депутат Константин Марков. 

Името на широкия политически орган на РБ е реплика към миналото, когато СДС е коалиция от партии и националният й орган се нарича по същия начин. Разликата е, че няма един председател. Представителството в съвета е квотно - 12 от СДС, 12 - от ДБГ, 12 "граждани", 6 от БЗНС, 6 от НПСД и 3 - от БНД.

Ето и списъка:

БЗНС: Николай Ненчев, Даниела Таринска, Цветанка Андреева, Александър Христов, Милчо Илиев, Пламен Кръстев

БНД: Доц. Борислав Великов, Проф. Атанас Щерев, Иван Тодоров

ДБГ: Меглена Кунева, Найден Зеленогорски, Даниел Вълчев, Димитър Танев, Димитър Делчев, Антони Тренчев, Бойка Маринска, Димитър Шишков, Настимир Ананиев, Мария Карабельова, Виолета Донева, Десислава Кемалова

НПСД: Корман Исмаилов, Кемал Тинев, Д-р Кристиан Йончев, Д-р Тихомир Пейчев, Николина Даскалова, Георги Гръменов

СДС: Борислав Миланов, Юлиан Леков, Георги Ненков, Светозар Шуманов, Станимир Станчев, Мариана Лазарова, Валентин Станев, Антон Койчев, Георги Пилев, Никола Хаджийски, Янко Станев, Божидар Лукарски

Граждани: Петър Москов, Валентин Павлов, Георги Митев, Ваньо Шарков, Теодор Ролев, Росица Рачева, Васил Паница, Тодор Танев, Миглена Горанова, Димитър Бъчваров, Пепа Деведжиева, Момчил Станков

Сред имената логично са партийните лидери, досегашни депутати, членове на партийните ръководства. Любопитни са имената на Янко Станев - някога изключен от СДС, приет в ДПС през 2005 г., след което става областен лидер на движението. През 2011 г. печели поредния си мандат като общински съветник във Варна с листата на движението. Малко по-късно е изклюлеч от партията заради нелоялност и работа с ГЕРБ. През 2015 г. на местна конференция на СДС, за която имаше съмнения за манипулации, той изненадващо дори за членове на ръководството на партията в София отново оглавява СДС-Варна

Сред членовете на новия Координационен съвет на РБ е и бившият вече депутат от СДС Борислав Миланов - неотдавна "разкрит" от бТВ, че е заградил път и е вдигнал там барбекю. 

 
В списъка от 51 души любопитни са и "гражданите". Сред 12-те имена има предимно "граждани" - бивши вече членове на ДСБ. Изключение правят проф. Тодор Танев и бившият зам.-министър на здравеопазването Ваньо Шарков. Останалите граждани - индивидуални членове на РБ, са все бивши кадри на партията, създадена от Иван Костов.
 
РБ на конгреса си прие и политическа резолюция. Ето какво гласи тя:

Ние, делегатите на Първия конгрес на Реформаторския блок,  

Водени от убеждението, че само единна Десница може да постигне политическите очаквания на десните избиратели, потвърждаваме участието си в РБ като доказана във времето платформа за обединение на десните хора в България.

Ние, членовете на РБ, се ангажираме да работим за утвърждаване на съвременните консервативни ценности в българската политика: 

1. За силна държава, гарантираща равнопоставеност на собствеността, в секторите, формиращи публичната среда за живот на хората: 

сигурност;

образование;

култура;

здравеопазване;

инфраструктура;

върховенство на закона.

2. За отстояване на свободата и индивидуалните човешки права чрез: 

защита на собствеността;

защита на предприемачеството;

защита на конкуренцията;

защита на свободния човек от административен произвол.

3. За изграждане на модерен патриотичен идеал, основан на разбирането за отстояването на българската гражданска национална идентичност и националните цели и задължителното им включване в общите политики на съюзи и общности, в които България участва.

4. Противопоставяме се на социално-либералните заблуди на прехода. Не приемаме, че едно общество може да постигне устойчивост и напредък, когато: 

едни граждани имат само права, а други - само задължения;

бизнес-интересът винаги надделява над обществения интерес;

отстояването на групови права не е в унисон с общите ценности на националната държава;

социалното подпомагане е модел на живот, а не временна помощ в кризисен момент;

протестът за справедливост е обречен да отговаря на въпроса КОЙ, а не на въпроса ЗАЩО, поради липса на ясни и валидни за всички правила, наложени от ефективна държава.

Реформаторският блок ще продължи да бъде гарант за ефективното и пълноценно членство на България в ЕС и НАТО като ефективни механизми за гарантиране на националния интерес.

Реформаторският блок ще продължи да е отворен за сътрудничество с всички организации, които споделят дясно-центристки ценности и желаят да работят за силна държава на свободни хора.

Изразяваме положителна оценка за участието на РБ в управлението на България в периода 2014 - 2016 г. и за степента на изпълнение на програмата за управление на мнозинството в 43-то Народно събрание. 

Даваме мандат на ръководните органи на Блока в 44-то Народно събрание да работят за формиране на дясно-центристка управленска коалиция с приоритетни партньори партиите членове на семейството на ЕНП.