Генерал-майор Борис Колесников скочил от шестия етаж на Главното следствено управление в Москва и починал от раните си, съобщи ИТАР-ТАСС. Колесников е бивш заместник-началник на Главното управление за икономическа сигурност и противодействие на корупцията към Министерство на вътрешните работи на Русия. Генералът е бил закаран в следствието от ареста, за разпит и следствени действия. Когато бил в коридора поискал от двамата охраняващи го да отиде до тоалетната. И както е по устав, те му свалили белезниците. В този миг Колесников изритал в крака единия полицай и хукнал към близкия балкон. Отворил вратата и полетял надолу. По-късно починал от раните си.

Докато бил в ареста генералът вече правил два опита за самоубийство. При единият от тях бил закаран в болница с тежка черепно-мозъчна травма.

В средата на февруари двама заместник началници на управление "Б" в Главното управление, където е работил Колесников, били арестувани и дадени на съд. Заедно с тях са били арестувани още осем сътрудници на отдела. 

На 21 февруари президентът Путин освободил от длъжност шефа на Главното управление за икономическа сигурност и противодействие на корупцията Денис Сугробов. А на 26 февруари генерал-майор Колесников бил хвърлен в ареста с обвинения за получаване на подкупи. Той не се е признал за виновен.

На 8 май на началника били предявени обвинения в превишаване на правомощията и той бил арестуван. По-късно през май Сугробов става обвиняем за организиране на престъпна група, взимане на подкупи и други престъпления по служба.