Трима заместник-министри на вътрешните работи назначи днес в служебния кабинет премиерът Огнян Герджиков, съобщи пресцентъра на Министерски съвет.

В новият екип на служебният вътрешен министър Пламен Узунов ще са Венцислав Катинов, Емил Ганчев и Маринела Белева.

Венцислав Катинов е директор на дирекция от 2014-2015 г, в системата на МВР е от 2001 г, когато започна в ОДМВР-Плевен. Бил е награждаван за високи резултати в служебната дейност и разкриване на тежки криминални престъпления. По образование е икономист.

Емил Ганчев е бивш директор на ОДМВР - Пазарджик, досега главен експерт по сигурността на информацията в Районния съд в Пловдив.Също награждаван за високи професионални постижения. По образование е юрист, завършил във Висшия институт при МВР.

Маринела Белева е бил зам.-директор на ДАНС, директор на дирекция в МОН и в ДАТО (Държавна агенция "Технически операции"). Завършила е "Счетоводство и контрол" във ВФСИ Многократно е награждаван за високи професионални постижения. Завършил е Висшия институт при МВР със специалност „Право“.

Маринела Белева е директор на дирекция в ДАТО, била е и заместник-директор на ДАНС и директор на дирекция в МОН. Завършила е ВФСИ „Д. А. Ценов“ – Свищов, със специалност „Счетоводство и контрол“.