Служебният министър на културата Рашко Младенов заяви пред Нова телевизия, че не би дал наградата "Златен век" на бившия шеф на Шесто управление на ДС Димитър Иванов. Заради награждаването на Иванов Стефан Цанев отказа "Златен  век".

Младенов коментира какво му предстои през следващите два месеца. Той напомни, че за този период не може да се свърши много работа. Според него трябва да има райониране на театрите, за да може те да живеят по някакъв начин.

Младенов разказа, че е бил поканен в служебния кабинет лично от президента Румен Радев. Първоначално той получил от него есемес.

"Повика ме. Искаше да чуе моето разбиране за култура, за политика в областта на културата. Споделих с него какво мисля. Тогава получих предложение от него, беше ми даден срок да помисля. Помислих и се съгласих", разказа Младенов. 

Той разказа, че ще започне да въвежда работата по проекти, както било по цял свят. 

"Ние тук сме се затворили в над 30 държавни театри, които се субсидират по един и същи начин", обясни министърът.

Той призова хората, които имат участие и грижа в българската култура, имат мнение за работата, да се обадят, за да разговарят. Младенов обеща да работи по вече подготвената стратегия за култура.