Служебният премиер Огнян Герджиков назначи нови четирима зам.-министри - на труда и социалната политика, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на културата, на младежта и спорта.

Заместник на социалния министър Гълъб Донев става Лазар Лазаров - заемал е същата позиция в три кабинета преди това, а към момента на назначението си отново също е част от социалните структури - директор на Фонд „Условия на труд“ в министерството. "Има богат опит в областта на заетостта и професионалното обучение", пише в съобщението на Министерския съвет. По образование е икономист. 

В транспортното министерство за заместник на Христо Алексиев е назначен Георги Тодоров. Той е бил зам.-министър на транспорта в два кабинета - този на Пламен Орешарски, а след това и в този на Георги Близнашки - втория служебен кабинет, назначен от президента Росен Плевнелиев. Тодоров е работил на различни позиции в транспортното министерство преди това, а в момента е в частния сектор. По образование е юрист. 

Друг зам.-министър от кабинета "Орешарски" също се връща на поста - Мая Тодорова, която е била в Министерството на спорта и в периода 2013-2014 г. Работила е като главен експерт в Националния център „Европейски младежки програми и инициативи“. Магистър е по философия.

Четвъртото ново назначение на служебния премиер Герджиков е това на Боряна Христова за зам.-министър на културата. Тя е професор в Софийския университет, а в периода 1998-2016 г. бе директор на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий".